Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Photo Romania Festival oferă burse pentru 10 tineri fotografi

0

10 tineri fotografi vor beneficia de burse în cadrul ediției cu numărul 5 a Photo Romania Festival. Câștigătorii vor participa gratuit la toate workshop-urile de fotografie, precum și la cea mai mare parte a evenimentelor din cadrul festivalului. Photo Romania 2015 se va desfășura între 15 și 24 mai.

Bursele li se adresează tinerilor cu vârsta de maximum 25 de ani, care nu au o experiență semnificativă în domeniul fotografiei, însă își doresc să evolueze artistic și au potențial fotografic real. Concursul e deschis pentru participanții din România, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Republica Moldova și Ucraina. Photo Romania Festival va acoperi costurile bursierilor legate de cazare şi masă pe durata celor 10 zile de evenimente.

Bursele Photo Romania

Bursele Photo Romania susțin mobilitatea tinerilor fotografi și își doresc să contribuie la dezvoltarea abilităților artistice și tehnice ale acestora. De asemenea, prin caracterul internațional al concursului, proiectul își propune să faciliteze dialogul intercultural în domeniul fotografic.

Tot ce trebuie să facă cei interesați de obținerea unei Burse Photo Romania e să completeze formularul de la adresa web www.photoromaniafestival.ro/evenimente/bursele-phr. Scrisoarea de intenție cuprinsă în formular trebuie să ne răspundă la următoarele întrebări: De ce vrei să participi la Photo Romania Festival? și Cum crezi că vei putea multiplica experiența de aici în comunitatea ta?

Credit foto Sebastian Vaida - Workshop de fotografie de portret cu Antonis Prodromou

Aplicațiile sunt deschise până la data de 1 mai, iar câștigătorii vor fi stabiliți de un juriu format din organizatorii Photo Romania Festival și reprezentanți ai partenerilor proiectului.

Academia de Primăvară Photo Romania e un preambul pentru Photo Romania Festival, ediția a cincea, care se va desfășura între 15 și 24 martie. Proiectul include workshop-uri cu teme diverse, de la fotografia de concert la cea de natură, precum şi expoziţia în aer liber „Clujul merită” de pe Canalul Morii. În cadrul Academiei de Primăvară, fotograful Miluță Flueraș a susținut un workshop de fotografie de concert, artistul vizual cipriot Antonis Prodromou unul de fotografie de portret în Salina Turda, Sebastian Vaida a condus un curs de inițiere în fotografie la Centrul Rațiu pentru Democrație, iar Mircea Bezergheanu a ținut un workshop de fotografie de peisaj la rezervația naturală Scărița-Belioara. Seria de evenimente continuă printr-un curs de inițiere în fotografie cu Atilla Soós, care se desfășoară în weekend-urile 21-22, respectiv 28-29 martie.

Sute de fotografi din întreaga lume, zeci de expoziţii, workshop-uri, concursuri şi evenimente speciale vor anima Clujul, între 15 şi 24 mai, la cea de-a cincea ediţie a Photo Romania. Publicul va putea participa, în cadrul festivalului, la peste 50 de expoziţii ale unor fotografi români şi străini, ateliere de specialitate, concursuri, o conferinţă de fotografie pe modelul TEDx, o întâlnire internaţională a managerilor de festivaluri de fotografie, precum şi la concerte şi alte evenimente speciale. Câteva dintre cele mai importante evenimente propuse de Photo Romania pentru ediția din 2015 sunt expoziţia itinerantă World Press Photo, Industry Days, Ziua Fotojurnalismului sau Ziua Maghiară. Pentru mai multe detalii și pentru a sta la curent cu noutățile Photo Romania Festival, accesați pagina de Facebook https://www.facebook.com/PhotoRomaniaFestival.

Workshop de fotografie de peisaj cu Mircea Bezergheanu (2) Workshop de fotografie de peisaj cu Mircea Bezergheanu

Partener principal Photo Romania Festival 2015: Nikon

Partener Photo Romania Festival 2015: F64

Proiectul Photo Romania 2015 este finanțat prin intermediul Grantului SEE 2009-2014, programul PA17/RO13 „Promovarea diversităţii în cultura şi artă în cadrul patrimoniului cultural european.

fb.com/PhotoRomaniaFestival

http://www.photoromaniafestival.ro

Photo Romania Festival

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.