Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Petiţie pentru susţinerea persoanelor cu autism

0

Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist în parteneriat cu Știrile Kanal D lansează petiția „ Cerem statului să susțină persoanele cu autism, pentru a deveni adulți independenți și activi în societate”, adresată Guvernului și ministerelor de resort (Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale; Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului; Ministerul Sănătății și Ministerul Finanțelor Publice)

Persoanele care doresc să susțină acest demers pot semna petiția online aici

 

La finalul campaniei de strângere de semnături, reprezentanții FEDRA și Kanal D vor depune această petiției la cabinetul Primului Ministru, Victor Ponta.

Incidenţa tulburărilor din spectrul autismului a crescut in mod alarmant. Conform statisticilor internaţionale, 1 din 100 de copii este afectat. Autismul este o tulburare neurobiologică severă, care afectează comunicarea, relaţionarea şi integrarea senzorială a individului. Fără intervenţie, riscul este ca acea persoană să rămână izolată toată viaţa şi dependentă de sprijinul altei persoane.

“Un calcul sumar arată că fondurile pe care le-ar folosi România (ca de altfel orice stat din lume) pentru asistarea socială a unei persoane cu autism de-a lungul vieții, prin plata unui asistent/însoțitor personal și apoi a unui personal plătit într-un centru special pentru adulți cu handicap  sunt mult mai mari decât cele care ar fi folosite în primii săi ani de viață pentru servicii specializate. Prin aceste servicii de intervenție, coordonate de psihopedagogi specializați copilul ar putea avea cele mai mari șanse să devină un adult independent, să aibă un loc de muncă, deci ar deveni  contribuabil, nu asistat. Este timpul ca statul să intervină activ în sprijinul persoanelor cu autism”, Andreea Sorescu, părinte de copil cu autism, Președinte al F.E.D.R.A.

 

Despre F.E.D.R.A.

Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist este prima federaţie de acest tip din România, care are ca membri în principal organizaţii de părinţi şi se doreşte a fi o voce puternică şi unitară a organizaţiilor de profil din România, având ca scop crearea şi păstrarea unui mediu adecvat pentru stimularea şi sprijinirea persoanelor cu TSA. Organizațiile membre FEDRA sunt: ANCAAR Craiova, ANCAAR Iaşi, Autism Baia Mare, Autism Europa Bistrița, Autism Transilvania, ASPA Suceava, Centrul Terapeutic Marea Neagră, Copiii de Cristal Brașov, Dincolo de Autism, Help Malin, Învingem Autismul, Romanian Angel Appeal și Univers Plus Piatra Neamţ.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.