Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PETITIE de-clic: „Vrem sistem de sanatate/Nu iertare de pacate”

0

 

de clic

Sursa: aici.

Domnilor Deputaţi,

Dorim ca “Ordonanţa managerilor de spitale”, adoptată de Guvern în noiembrie, la iniţiativa fostul ministru Vlad Voiculescu, sa rămână neschimbată!
Ordonanţa de urgenţă care le interzice managerilor de spitale să aibă funcţii de conducere în partide, alături de alte măsuri anti-nepotism şi anti-corupţie a fost introdusă abuziv pe ordinea de zi a sedinţei de plen a Senatului în data de 16 ianuarie, fiind respinsă cu 52 de voturi pentru şi 28 împotrivă.*
Dacă nu luăm atitudine, este foarte posibil ca proiectul sa aibă aceeaşi soartă şi la Camera Deputaţilor, într-una din zilele următoare.

De ce este important?

Chiar dacă scena politică este acum dominată de “elefanţii” graţierii si modificării codului penal, trebuie să fim vigilenţi şi să nu scăpăm din vedere “cămila” reprezentată de OUG 79/2016.
Sistemul medical romanesc este unul feudal, organizat pe clanuri și familii. Mai mult, legea sănătății până la apariţia acestei ordonanţe, ceda puterea de decizie referitoare la managementul spitalelor clinice, unor persoane selectate dintre cadrele universitare. Senatul Universităţilor trebuia să aprobe deciziile managerilor de spital. Mai mult, managerii făceau atât activitate didactică, cât și activitate de cercetare, îngrijeau sau operau bolnavi și conduceau și spitalul, ceea ce evident este peste posibilitățile umane, fie și numai pentru că ziua are 24 de ore. Rezultatele acestei politici le vedem cu toții: sistemul medical este la pământ, alocarea resurselor și fondurilor este preferenţială și netransparentă, absorbţia fondurilor europene pe sănătate este zero, corupția este la ea acasă în achiziţiile din spitale, cifrele vehiculate de DNA fiind de 20-30 % comision pentru achiziţiile din sănătate.
Ordonanţa OUG 79/2016 se vrea un prim pas pentru schimbarea acestei stări de lucruri, și unul eficient, fapt care se vede atât din rezistenţa cu care a fost întâmpinată de monștrii sacri ai sistemului cât și din graba cu care se dorește anularea ei. Însă sănătatea nu trebuie să fie doar feuda unora și o sursă perpetuă de venituri ilicite. Sănătatea ne privește pe toți.
Dacă dorești o schimbare într-un sistem anchilozat, semnează aceasta petitie.

Sursa: aici.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.