Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 9.000 de romani stiu ceva important in situatii CRITICE! Tu esti printre ei?

0

Peste 9.000 de romani au participat la cursurile de prim ajutor in cadrul campaniei “O viata poate depinde de tine!”

In perioada octombrie 2011 – octombrie 2012, 9.134 de persoane au participat la cursurile de prim ajutor organizate in 18 orase din Romania

Cursurile de prim ajutor sunt oferite gratuit in cadrul campaniei “O viata poate depinde de tine!”, lansata de Asociatia React si Vodafone Romania in urma cu un an, pentru a responsabiliza publicul larg privind acordarea primului ajutor in situatii de urgenta

Programul continua cu 9 noi manevre incluse in cursurile de prim ajutor incepand in 2013, iar inscrierile se pot face pe www.salvez.ro

Asociatia React si Vodafone Romania prezinta astazi rezultatele campaniei „O viata poate depinde de tine!”. La un an de la lansarea acesteia, peste 9.000 de romani au participat la cursurile de prim ajutor, oferite gratuit in toata tara si sustinute de catre paramedicii SMURD.

Un numar total de 367 cursuri au fost organizate pentru elevi, studenti, profesori, angajati ai unor institutii publice, ONG-uri sau companii private si pentru publicul larg. Cel mai varstnic participant este din Sibiu, are 71 de ani si a invatat sa acorde primul ajutor in cadrul cursului organizatla Biblioteca Judeteana.Cel mai tanar are 7 ani si a invatat cum poate salva o persoana intr-o situatie de urgenta la cursul organizat la scoala Ioan Alexandru Bratescu din Voinesti. In cadrul campaniei sunt organizate cursuri de prim ajutor specializate pentru diferite grupuri predispuse la accidente cum ar fi motociclistii sau biciclistii, dar si cursuri speciale pentru parinti.

„Oricare dintre noi se poate confrunta cu situatii de urgenta acasa, la serviciu, pe strada si de aceea acordarea corecta a primului ajutor poate sa faca diferenta intre a supravietui sau nu. Ne bucuram foarte tare ca acest program are un succes atat de mare in randul romanilor si de aceea, vom continua sa il sustinem si anul viitor, cu un continut imbogatit. Programul face parte din platforma „Parteneriat pentru viata”, dezvoltata de Vodafone printr-o serie de parteneriate cum sunt cel cu SMURD, pentru dotarea ambulantelor cu echipamente video, programul de donare de sange, reamenajarea Centrului de Transfuzii Bucuresti si altele”, a spus Florina Tanase, Senior Director, Regulatory, Legal and Corporate Affairs, Vodafone Romania.

 „Bilantul primului an de campanie ne arata ca romanii isi doresc sa stie sa acorde primul ajutor astfel incat, la nevoie, sa poata salva viata unei persoane. „O viata poate depinde de tine!”, singurul proiect integrat care ofera la nivel national informatii despre serviciul de urgenta 112 si cursuri gratuite de prim ajutor tuturor celor interesati, indiferent de varsta, a venit in intampinarea acestei nevoi. Astfel, mii de oameni au avut sansa de a invata si exersa manevre de prim ajutor. Pentru anul viitor ne propunem sa dublam numarul lor ”, a declarat dr. Anca Stefan, Presedinte Asociatia React.

In cadrul cursurilor, participantii invata manevre de prim-ajutor in situatii de stop cardio-respirator, de obstructie a cailor respiratorii, de fracturi, hemoragii, lesin, degeraturi, insolatie, arsuri si electrocutare si ceea ce este cel mai important, toti participantii exerseaza manevrele predate. Cele mai solicitate manevre de prim ajutor au fost stopul cardio-respirator, ingrijirea plagilor in caz de rani usoare si hemoragia.

Incepand de anul viitor, la cursurile de prim ajutor vor fi introduse alte noua manevre: manevra Heimlich pentru sugari, adolescenti si adulti, inec, stop cardio-respirator la sugari, pozitia laterala de siguranta, intoxicatii cu alcool, convulsii, hipo si hiper glicemie la diabetici, sangerare nazala.

Pe www.salvez.ro se pot inscrie si companiile, institutiile si ONG-urile care doresc sa ofere angajatilor cursuri gratuite de prim ajutor. Echipa mobila „O viata poate depinde de tine” se va deplasa la sediul lor, pentru a oferi gratuit cursuri de prim ajutor angajatilor si beneficiarilor organizatiilor non profit.

Campania „O viata poate depinde de tine!” promoveaza importanta masurilor de prim ajutor atat in ceea ce priveste accesul rapid la asistenta de specialitate, prin apelarea numarului de urgenta 112, cat si in ceea ce priveste corectitudinea realizarii manevrelor de prim ajutor pana la sosirea ambulantei.

Campania „O viata poate depinde de tine!” este organizata de catre Asociatia React si Vodafone Romania in parteneriat cu SMURD, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Serviciul de Telecomunicatii Speciale si Ministerul Sanatatii.

Vodafone Romania este divizie a Vodafone Group Plc.. Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, dupa venituri, cu 406,4 milioane de clienti in intreaga lume, la 30 iunie 2012. Vodafone are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si peste 40 de retele partenere in intreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.com.

Asociatia REACT este o organizatie neguvernamentala, creata in 2006 pentru a veni in sprijinul actorilor societatii civile prin proiecte ample, durabile, cu impact in comunitatile vizate. Organizatia activeaza in trei domenii: sanatate publica, educatie si integrare sociala, are 5 sucursale in care lucreaza mai mult de 30 de angajati si peste 200 de voluntari. Pana in prezent, Asociatia React a obtinut 9 premii de excelenta – nationale si internationale si a contribuit la salvarea a mai mult de 120.000 de vieti omenesti. www.asociatiareact.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.