Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 8000 de antreprenori români se bucură de noi facilități pentru afacerile lor în Startarium

0

Platforma a primit locul I la CSR Awards Romania, categoria Inovare Digitală în CSR

Startarium, cea mai complexă platformă dedicată antreprenoriatului, inițiată de Impact Hub cu sprijinul ING România, continuă să dezvolte noi resurse pentru inițiatorii de afaceri, după ce la finalul anului trecut a oferit 110.000 de euro în premii pentru 3 startup-uri.

Startarium - Orașul Antreprenorilor

În 2017, Orașul Antreprenorilor se extinde, noi module fiind deja lansate. Începând cu luna aprilie, membrii Startarium pot cere consultanță privind aspectele fiscale sau juridice relevante pentru afacerea lor, direct de la specialiști cu expertiză în aceste domenii. Forumul de Consultanță, realizat în parteneriat cu DLA Piper, va informa membrii Startarium și în ceea ce privește modificările legale sau ale Codului Fiscal, de îndată ce acestea se produc.

În prezent, peste 8000 de antreprenori folosesc resursele platformei pentru a-și dezvolta startup-urile și lansa noi proiecte. Până acum au fost create peste 700 de idei și 300 de business plan-uri în Laboratorul platformei, în timp ce 52 de mentori lucrează cu 100 de antreprenori aflați la început de drum.

Startarium este singura platformă antreprenorială autohtonă care oferă toate resursele necesare pentru lansarea și dezvoltarea unei afaceri: oportunități de testare și finanțare a ideii – crowdfunding, acces la mentori, cursuri online în principalele domenii de interes pentru startup-uri (legislație, marketing, banking, comunicare etc.), articole specializate, știri din zona business și interviuri cu antreprenori de succes.

Proiectul a câștigat în luna martie, în cadrul celei de-a XII-a ediții Business Review Awards, locul I la categoria Best Start-up Supporter, repetând miercuri 5 aprilie performanța și în cadrul CSR Awards Romania, unde a primit locul I la categoria Inovare Digitală în CSR.

Suntem onorați de recunoașterea publică reprezentată de cele două premii primite în ultima lună și promitem că alături de partenerii de la ING Bank vom continua să dezvoltăm noi elemente în jurul platformei. Startarium este o platformă tehnologică despre care noi credem foarte puternic că va ajunge să contribuie radical la creșterea spiritului antreprenorial autohton. Ne uităm către integrarea de noi tehnologii și aplicații care să facă munca antreprenorilor mai ușoară, așa că viitorul sună promițător”, a declarat Vlad Craioveanu, CEO Impact Hub.

A doua ediție a Startarium Pitch Day, una dintre cele mai importante competiții dedicate antreprenorilor, va avea loc anul acesta pe 23 noiembrie. Înscrierile se vor deschide în luna septembrie, urmând ca 100 de antreprenori să își susțină ideile în fața juriului, în timp ce 10 finaliști vor concura pentru premiile de peste 100.000 de euro. Mai multe detalii vor fi anunțate în curând.

Startarium este cea mai complexă platformă online pentru susținerea și educarea antreprenorilor și startup-urilor, lansată în 2016. Conținutul este structurat în mai multe module funcționale – instrumente de business, cursuri online, interviuri cu antreprenori români, platformă de crowdfunding, mentorat, networking și pitching.

Startarium.ro este o inițiativă Impact Hub cu sprijinul ING Bank.

Detalii: www.startarium.ro

Ne puteți urmări pe Facebook: Startarium

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.