Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 6500 de copii din medii vulnerabile vor lucra cu 63 profesori și învățători Teach for Romania, începând din această toamnă

0

63 de profesori și învățători pregătiți de Asociația Teach for Romania au început activitatea în peste 30 de școli din comunități vulnerabile din 10 județe din România: Brașov, București, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Ialomița, Ilfov, Olt, Prahova, Vrancea. 6 absolvenți ai primei generații și-au păstrat rolurile de dascăli în județele Călărași, Brașov, Prahova, Ilfov și București. Harta profesorilor actuali poate fi găsită accesând linkul următor.

teach

teach-for-romania-intra-in-cel-de-al-iii-lea-an-de-activitate

Teach for Romania este la finele procesului de integrare a noilor profesori în școlile din comunitățile vulnerabile, având diverse provocări care ne întăresc încrederea că demersurile realizate atât la clasă cât și la nivel organizațional sunt cu atât mai relevante.

Dascălii Teach for Romania au misiunea de a reduce analfabetismul și abandonul școlar din comunitățile cu mari provocări din România. Conform studiilor PISA (2012), 20% dintre elevii români abandonează școala înainte de a finaliza studiile obligatorii, iar 40% dintre absolvenții de liceu nu trec examenul de Bacalaureat. Importanța unor profesori bine pregătiți este, și ea, din ce în ce mai mare. 55.7% dintre candidații la examenul de titularizare nu reușesc să ia examenul (care presupune obținerea notei 7)1. Conform acelorași studii, 40% din populația României se află în situația de analfabetism funcțional.

Vara aceasta, Teach for Romania a pregătit o nouă generație de profesori și învățători, pentru a lucra cu copiii din medii vulnerabile. Academia de Leadership și Pedagogie, singura experiență de formare didactică/pedagogică și de leadership din România, a durat 6 săptămâni și a inclus două săptămâni de predare practică în Potlogi și Românești, două comunități cu provocări din județul Dâmbovița.

30 dintre dascăli ocupă posturi de învățători, restul până la 63 fiind consilieri sau profesori de arte plastice, biologie, fizică, geografie, istorie, limba engleză, limba română, limba franceză și matematică, la clase de copii între clasa 0 și clasa a VIII-a. Începând de anul acesta, 4 profesori predau ore și în licee.

Printre școlile cu care Teach for Romania colaborează anul acesta se numără Școala Gimnazială Nr.5 Săcele, situată în cartierul Gârcini, jud. Brașov, unde se află cea mai mare comunitate compactă de persoane de etnie rromă din România, potrivit estimărilor asociaţiilor reprezentanţilor acestei etnii, și Școala Gimnazială nr. 136, București, situată în cartierul Ferentari. Colaborarea cu aceste școli este esențială pentru a le asigura copiilor acces la educație de calitate, în ciuda provocărilor familiale și a apartenenței la o zonă cu provocări.

Laura Verde, Director la Școala Gimnazială nr. 136, București, declară: „Sunt tot mai mulţi copii care vin constant la şcoală şi nu renunţă la studii. Pe de altă parte, din ce în ce mai puţini profesori refuză Ferentariul. Obiectivul meu principal este să creez acea echipă între cadre didactice-părinte-copil. Mă bucur că avem colaborarea cu TfR pentru că, în felul acesta, descoperim ce putem face mai bine împreună pentru şcoală şi pentru comunitate.”

Întrebați ce își doresc venind la școală, câțiva copii din clasa pregătitoare au mărturisit că ei își doresc să devină medici, polițiști și profesori.

Oana Bacil, învățătoare la clasa pregătitoare , a declarat:

Nu îmi este frică de sistemul educațional, pentru că am impresia că pot să fac lucrurile să fie foarte distractive pentru ei. O provocare pentru mine va fi numărul mare de copii și faptul că nu știu anumite reguli. Mi-ar plăcea să le insuflu copiilor curiozitatea. E important să știe să citească, dar mai ales să știe că prin citit pot afla răspunsurile la toate întrebările pe care le au.”

Despre Teach for Romania

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Credem în educație și pentru implinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește cei mai talentați oameni din România pentru a deveni agenti de transformare în sistemul educațional romanesc, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile. Din septembrie 2016, 64 de profesori și învățători vor fi activi la catedră în peste 30 de școli din aproximativ 10 județe. Organizația face parte din rețeaua globală Teach for All, care unește sub aceeași misiune a reducerii inechității educaționale membri din peste 40 de țări. Teach for Romania genereaza un impact real lucrand cu peste 4,000 de copii in numai 2 ani și având deja prima generație de alumni care construiesc spre a deveni factori de transformare în comunitățile în care au activat.

Pentru mai multe informații, vă rugăm accesați: http://teachforromania.org

Facebook: https://www.facebook.com/teachforromania/

Despre autor

avatar

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Pentru împlinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește oameni motivați de a deveni agenți de transformare în sistemul educațional românesc, din rolurile de profesori și învățători, pentru copiii din medii vulnerabile. În cei doi ani de predare ca profesor sau învățător sprijinit de Teach for Romania, participanții au parte de programe de pregătire și training din partea unor profesioniști în pedagogie și leadership, dar și acces la cea mai mare comunitate globală în educație și leadership – Teach for All. La finalul celor doi ani, absolvenții programului sunt încurajați să continue schimbarea începută în școală prin inițiative cu impact în societate, de antreprenoriat, educație, politici publice și media. În momentul de față, în anul școlar 2019-2020, 135 de cadre didactice (80 de participanți în program și 55 Alumni în școli publice) care predau în 108 școli, unde lucrează cu aproximativ 10.000 de copii din 17 județe. Mai multe despre Teach for Romania găsiți aici: www.teachforromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.