Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 6500 de copii din medii vulnerabile vor lucra cu 63 profesori și învățători Teach for Romania, începând din această toamnă

0

63 de profesori și învățători pregătiți de Asociația Teach for Romania au început activitatea în peste 30 de școli din comunități vulnerabile din 10 județe din România: Brașov, București, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Ialomița, Ilfov, Olt, Prahova, Vrancea. 6 absolvenți ai primei generații și-au păstrat rolurile de dascăli în județele Călărași, Brașov, Prahova, Ilfov și București. Harta profesorilor actuali poate fi găsită accesând linkul următor.

teach

teach-for-romania-intra-in-cel-de-al-iii-lea-an-de-activitate

Teach for Romania este la finele procesului de integrare a noilor profesori în școlile din comunitățile vulnerabile, având diverse provocări care ne întăresc încrederea că demersurile realizate atât la clasă cât și la nivel organizațional sunt cu atât mai relevante.

Dascălii Teach for Romania au misiunea de a reduce analfabetismul și abandonul școlar din comunitățile cu mari provocări din România. Conform studiilor PISA (2012), 20% dintre elevii români abandonează școala înainte de a finaliza studiile obligatorii, iar 40% dintre absolvenții de liceu nu trec examenul de Bacalaureat. Importanța unor profesori bine pregătiți este, și ea, din ce în ce mai mare. 55.7% dintre candidații la examenul de titularizare nu reușesc să ia examenul (care presupune obținerea notei 7)1. Conform acelorași studii, 40% din populația României se află în situația de analfabetism funcțional.

Vara aceasta, Teach for Romania a pregătit o nouă generație de profesori și învățători, pentru a lucra cu copiii din medii vulnerabile. Academia de Leadership și Pedagogie, singura experiență de formare didactică/pedagogică și de leadership din România, a durat 6 săptămâni și a inclus două săptămâni de predare practică în Potlogi și Românești, două comunități cu provocări din județul Dâmbovița.

30 dintre dascăli ocupă posturi de învățători, restul până la 63 fiind consilieri sau profesori de arte plastice, biologie, fizică, geografie, istorie, limba engleză, limba română, limba franceză și matematică, la clase de copii între clasa 0 și clasa a VIII-a. Începând de anul acesta, 4 profesori predau ore și în licee.

Printre școlile cu care Teach for Romania colaborează anul acesta se numără Școala Gimnazială Nr.5 Săcele, situată în cartierul Gârcini, jud. Brașov, unde se află cea mai mare comunitate compactă de persoane de etnie rromă din România, potrivit estimărilor asociaţiilor reprezentanţilor acestei etnii, și Școala Gimnazială nr. 136, București, situată în cartierul Ferentari. Colaborarea cu aceste școli este esențială pentru a le asigura copiilor acces la educație de calitate, în ciuda provocărilor familiale și a apartenenței la o zonă cu provocări.

Laura Verde, Director la Școala Gimnazială nr. 136, București, declară: „Sunt tot mai mulţi copii care vin constant la şcoală şi nu renunţă la studii. Pe de altă parte, din ce în ce mai puţini profesori refuză Ferentariul. Obiectivul meu principal este să creez acea echipă între cadre didactice-părinte-copil. Mă bucur că avem colaborarea cu TfR pentru că, în felul acesta, descoperim ce putem face mai bine împreună pentru şcoală şi pentru comunitate.”

Întrebați ce își doresc venind la școală, câțiva copii din clasa pregătitoare au mărturisit că ei își doresc să devină medici, polițiști și profesori.

Oana Bacil, învățătoare la clasa pregătitoare , a declarat:

Nu îmi este frică de sistemul educațional, pentru că am impresia că pot să fac lucrurile să fie foarte distractive pentru ei. O provocare pentru mine va fi numărul mare de copii și faptul că nu știu anumite reguli. Mi-ar plăcea să le insuflu copiilor curiozitatea. E important să știe să citească, dar mai ales să știe că prin citit pot afla răspunsurile la toate întrebările pe care le au.”

Despre Teach for Romania

Teach for Romania este o organizație non-profit care activează din 2014 și care a adus un sistem de performanță în educația din sistemul public din România. Credem în educație și pentru implinirea viziunii, educație de calitate pentru toți copiii din România, organizația atrage și pregătește cei mai talentați oameni din România pentru a deveni agenti de transformare în sistemul educațional romanesc, din rolurile de profesori și învățători pentru copiii din medii vulnerabile. Din septembrie 2016, 64 de profesori și învățători vor fi activi la catedră în peste 30 de școli din aproximativ 10 județe. Organizația face parte din rețeaua globală Teach for All, care unește sub aceeași misiune a reducerii inechității educaționale membri din peste 40 de țări. Teach for Romania genereaza un impact real lucrand cu peste 4,000 de copii in numai 2 ani și având deja prima generație de alumni care construiesc spre a deveni factori de transformare în comunitățile în care au activat.

Pentru mai multe informații, vă rugăm accesați: http://teachforromania.org

Facebook: https://www.facebook.com/teachforromania/

Despre autor

avatar

Teach for Romania este o organizație non-guvernamentală, care de 7 ani recrutează și pregătește oameni valoroși să devină profesori și învățători în școlile publice din România, pornind de la cele mai dificile comunități. La Teach for Romania, noi credem că fiecare copil din România are dreptul și poate să aibă parte de o educație de calitate. Fiecare copil are dreptul să-și descopere potențialul și să-și îndeplinească visul. În anul școlar 2020-2021, 94 de cadre didactice, participanți în programul nostru, predau în 83 de școli, din 20 de județe. De asemenea, ne bucurăm că, din comunitatea noastră de 136 de alumni, absolvenți ai programului, jumătate au ales să rămână la catedră în școli publice din România. Împreună ajungem astăzi la aproximativ 14 000 de copii.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.