Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 500 de elevi din patru judete vor urma la scoala un program de educatie rutiera

0

540 de elevi din judetele Arges, Bihor, Cluj si Dambovita vor intelege riscurile la care sunt expusi in trafic si cum pot preveni accidentele rutiere.

Prin activitati practice si jocuri interactive, elevii invata cum sa circule in siguranta pe drumurile publice, respectarea regulilor de circulatie si adoptarea unei atitudini preventive.

Romania este pe locul doi* la nivelul Uniunii Europene in ceea ce priveste numarul de decese provocate de accidente rutiere, potrivit unui raport al Comisiei Europene, ce recunoaste faptul ca unul dintre cele mai vulnerabile grupuri de participanti la trafic este reprezentat de copii.

11400970_828096797237484_2681474798418028212_n
In acest context, organizatia Junior Achievement si compania Holcim Romania au introdus in scoli din patru judete din tara, incepand din aceasta toamna, proiectul educational Drum sigur – ABCdar rutier.

Proiectul este dezvoltat pe baza programei de eductie rutiera elaborata in 2015 de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si ajuta elevii din ciclul primar sa inteleaga regulile de circulatie si modul in care pot preveni accidentele rutiere.

In contextul in care aproximativ o treime dintre accidentele rutiere grave (33%) au drept cauza nerespectarea regulilor de circulatie de catre pietoni, educatia rutiera ramane o prioritate, atat in mediul urban cat si in cel rural**. De aceea, programul Drum sigur – ABCdar rutier pune gratuit la dispozitia profesorilor si elevilor manuale moderne, ce cuprind o serie de activitati practice adaptate situatiilor de trafic din mediul rural si mic urban.

„Prin implementarea acestui program, sustinem investitia in educatia copiilor pentru un viitor mai bun. Vrem sa ne implicam activ si semnificativ in pregatirea viitoarei generatii si ne bucuram ca putem face acest lucru prin programul de educatie rutiera Drum sigur – ABCdar rutier. Modulul pregateste elevii pentru o viata sigura si independenta, ii invata sa fie prevazatori si alerti si faciliteaza intelegerea de catre acestia a regulilor de circulatie si a modului in care pot preveni accidentele rutiere”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabila Holcim Romania.

Prin activitati practice si jocuri interactive, elevii invata ce inseamna deplasarea sigura pe drumurile publice, respectarea regulilor de circulatie si adoptarea unei atitudini preventive. Cei mici sunt stimulati sa isi exprime liber propriile opinii cu privire la siguranta in trafic si experimenteaza diferite situatii inspirate din viata de zi cu zi.
Ajutati de invatatori si de consultanti voluntari, elevii constientizeaza situatiile de risc ce pot sa apara in trafic, inteleg importanta regulilor de circulatie si deprind un comportament responsabil. Proiectul se deruleaza in anul scolar 2015 – 2016, in localitati din judetele Arges, Bihor, Cluj si Dambovita.

Despre Holcim Romania
Holcim (Romania) S.A. detine 2 fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda, 14 statii ecologice de betoane, 3 statii de agregate, 2 statii de lianti speciali si un terminal de ciment in Bucuresti. Holcim (Romania) S.A. are aproximativ 800 de angajati. Holcim Romania este membra a grupului LafargeHolcim, care s-a nascut in urma fuziunii intre egali dintre Lafarge si Holcim in 2015. Avand peste 180 de ani de experienta combinata, Grupul rezultat in urma fuziunii isi propune sa intre intr-o noua era de tehnologii si inovatii de varf in industria materialelor de constructii, pentru a face fata provocarilor secolului 21.

Pentru mai multe informatii, accesati www.holcim.ro si www.facebook.com/holcimromania

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie economica, antreprenoriala si financiara, de etica si responsabilitate sociala, de sanatate si viata activa. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate gratuit de peste 280.000 de elevi din 1.600 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si datorita sustinerii financiare din partea comunitatii de afaceri. Web: www.jaromania.org | www.facebook.com/JuniorAchievementRO

*Tara noastra este depasita doar de Letonia in privinta numarului de accidente soldate cu decese, potrivit datelor Comisiei Europene pentru anul 2014
**Siguranta utilizatorilor vulnerabili – Inspectoratul General al Politiei Romane, Directia Rutiera

Despre autor

avatar

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.