Peste 500 de elevi au luat parte la sesiunile de educație financiară organizate de Bancpost în cadrul Săptămânii „Școala Altfel”

0

În perioada 18-22 aprilie 2016, Bancpost și-a deschis porțile pentru 500 de copii, elevi în clasele I-VIII la școlile primare și gimnaziale din București. Această acțiune face parte din angajamentul băncii de a contribui în mod activ la susținerea educației financiare în rândul tinerilor, în cadrul platformei #bancpostpentrueducație.

scoala altfel

„Ne-am bucurat în această perioadă de o altfel de săptămână la Bancpost. I-am avut în mijlocul nostru pe cei mici, care au avut prilejul să descopere banking-ul prin intermediul unor acțiuni practice și interactive menite să le faciliteze înțelegerea acestui sistem. Considerăm că educația financiară în rândul tinerilor este esențială pentru viitorul nostru – atât la nivel individual, cât și la nivel de societate, de aceea vom continua și pe viitor să dezvoltăm acțiuni care să îmbogățească educația financiară în randul tinerei generații”, a declarat Aura Toma, Director Executiv Marketing şi Comunicare, Bancpost.

Programul „Banking-ul pe înțelesul tuturor” a fost dezvoltat cu sprijinul Inspectoratului General al Municipiului București, la acțiune participând 15 școli din Capitală. Întâlnirea copiilor cu mediul bancar a fost gândită astfel încât aceștia să experimenteze atât zona teoretică, cât și pe cea practică. Astfel, au putut învăța în joacă noțiuni de bază precum card, cont de economii, investiție, depozit, credit etc., și au intrat în culisele banking-ului prin intermediul unei vizite directe în departamentele de specialitate, interviuri directe cu Directorii Executivi din bancă, dar și în Agenția Bancpost Dimitrie Pompeiu unde cei mici au numărat bancnote ți monede cu ajutorul dispozitivelor speciale.

Despre Bancpost

Bancpost este o bancă universală importantă în România cu o prezență de 25 de ani pe piața locală și o rețea de 147 de unități și 7 centre de afaceri. Banca gestionează un portofoliu de aproximativ 1 milion de clienți corporativi, de retail și instituționali, pentru care oferă o gamă variată de soluții financiar-bancare eficiente și flexibile. Bancpost acordă finanțare companiilor atât din surse proprii, cât și prin intermediul liniilor de credit puse la dispoziție în parteneriat cu diverse instituții financiare internaționale. Bancpost este totodată unul dintre liderii pieței locale de carduri și a dezvoltat rețele extinse de peste 553 ATM-uri, 7.438 POS-uri și 192 APS-uri care oferă acces comod și permanent la serviciile băncii. Bancpost este partener exclusiv American Express pentru emiterea și acceptarea la plată a cardurilor de credit, fiind de asemenea și reprezentant VISA și MasterCard. În acord cu angajamentul său de a sprijini performanța și valorile romanești, Bancpost a devenit începând cu anul 2015 Sponsor Oficial al Echipei Naționale de Fotbal.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează