Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 50% dintre români ar renunța la cadouri pentru a face un bine persoanelor nevoiașe!

0

DONAȚIE PENTRU O CAUZĂ SAU CADOU PENTRU SĂRBĂTORIT?

Fundaţia World Vision România lansează Serbează şi Donează!

Două treimi dintre românii chestionați în sondajul „Cum donează românii?” realizat de Questia Group pentru World Vision în luna ianuarie 2018 declară că preferă să susțină o cauză aleasă de sărbătorit în loc să cumpere un cadou.

Întrebați dacă ar alege să își doneze ziua de naștere chiar ei, peste jumătate au declarat că ar renunța la cadouri pentru a face un bine persoanelor nevoiașe iar 89% dintre respondenți au menționat că ar lua în considerare în viitor să doneze pentru o cauză aleasă de sărbătorit.

Fundaţia World Vision România pune la dispoziția celor care preferă o astfel de metodă de a face donații platforma Serbează și Donează, www.serbeazasidoneaza.ro, prin care se pot ”dona” zilele de naștere cu scopul de ajuta copiii defavorizați din zonele rurale. Serbează și Donează este o platformă interactivă de socializare, care oferă utilizatorului posibilitatea de a oferi sau primi cadou de ziua sa de naștere o donație. Persoanele care doresc sa facă acest lucru, trebuie să își înregistreze ziua de naștere pe site-ul www.serbeazasidoneaza.ro și să își invite prietenii prin intermediul Facebook sau e-mail să doneze pentru cauza aleasă.

Serbează şi Donează

„Cea mai bună donație este cea care este și sustenabilă: contribuie la îmbunătăţirea pe termen lung a calităţii vieţii familiilor.  Prin donațiile mediate de o fundație care cunoaște îndeaproape situația comunităților vulnerabile și care sunt cele mai bune mecanisme de intervenție, donatorii pot avea siguranța că intenția lor bună chiar produce efecte pozitive”, a spus  Daniela Buzducea, Director Naţional al Fundaţiei World Vision România.

Astfel, utilizatorii platformei Serbează și Donează pot alege să doneze produse de bază pentru siguranța sau alimentația copiilor, cu o valoare cuprinsă între 50 și 210 lei, precum jucării, rechizite, produse de igienă, pilote, pachete de alimente sau haine de iarnă. La finalul campaniei, sărbătoriţii vor primi un raport cu lista prietenilor care au donat pentru ziua lor, suma strânsă, respectiv numărul de pachete donate, precum și un raport cu poze și mărturii de la copii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.