Peste 40 de profesori oferă lecții gratuite pentru copiii cadrelor medicale

0

Peste 40 de profesori de la Genesis College, prima școală privată acreditată din România, oferă lecții online gratuite pentru copiii cadrelor medicale, din dorința de a-i sprijini în această perioadă dificilă și plină de provocări. 

Astfel, elevii doritori se pot înscrie la lecții de limba română, matematică, chimie, biologie, fizică, limbi străine, istorie, muzică și arte. În plus, copiii pot alege și cursuri de informatică, dezvoltare personală, antreprenoriat, sport, pian sau design. Toate lecțiile vor fi susține online și sunt destinate atât elevilor din clasele primare și gimnaziale, cât și liceenilor, iar cei din clasele terminale pot beneficia și de pregătire pentru evaluările și examenele naționale.

Profesorii Genesis College au pregătit activități și pentru copiii medicilor care nu sunt încă la școală: cei cu vârste între 3 și 6 ani pot desfășura diverse activități, precum educarea limbajului, matematică sau cunoașterea mediului, sub coordonarea unui cadru didactic. 

Lecțiile se vor desfășura online, cu ajutorul aplicațiilor din suita G Suite, precum Google Meet, Google Slides sau Google Forms, direct din confortul propriei locuințe, fără a fi necesară deplasarea în mijloace de transport sau petrecerea timpului în spații aglomerate, precum sălile de clasă. 

În această perioadă dificilă, vrem să le oferim sprijinul nostru cadrelor medicale și să le mulțumim pentru eforturile depuse. Așa cum implicarea și dedicarea medicilor înseamnă salvarea vieților celor de lângă noi sau chiar alor noastre, contribuția noastră poate să facă o diferență uriașă. Foarte mulți profesori Genesis au ales să ajute gratuit copiii medicilor și sunt nerăbdători să îi cunoască pe toți cei dornici să participe la lecțiile online”, a spus Ioana Necula, fondator Genesis College.

Aceste activități oferite de profesorii Genesis College reprezintă o modalitate pentru ca elevii să rămână conectați la activitățile educaționale, iar timpul petrecut acasă să fie valorificat cât mai bine și să devină mai plăcut, în perioada în care toate unitățile de învățământ din România sunt închise, pentru a limita extinderea epidemiei cu noul coronavirus. 

Invităm copiii care doresc să se înscrie la cursurile organizate de profesorii Genesis College să ne contacteze, la adresa solidaritate@genesis.ro, în perioada 19-26 martie, precizând clasa și lecțiile pentru care vor să opteze. Elevii vor fi repartizați, în ordinea înscrierii, în clase virtuale cu efective de 15 copii/clasă. Cursurile de pian, chitară și vioară sunt individuale, în limita locurilor disponibile. 

Despre Genesis College:

Povestea Genesis a început în anul 2000, odată cu deschiderea unei grădinițe care să le ofere copiilor o educație timpurie de cea mai bună calitate, să le dezvolte abilitățile într-un climat sigur și să le deschidă calea pentru următoarele etape de învățare.

Campusul Genesis College în prezent este acreditat pentru toate ciclurile de învățământ, de la cel preșcolar la cel gimnazial și, din 2019, și-a extins oferta educațională pentru nivelul liceal. 

În 2018, Genesis College a aderat la Organizația The International Baccalaureate®, care oferă, de 50 de ani, programe de educație internaționale pentru mai mult de un milion de elevi din 146 de țări, inclusiv România.

În prezent, 400 de copii învață, explorează, comunică și cooperează la Genesis College, într-un climat emoțional securizant, în care sunt încurajați să se auto-descopere, să își stabilească obiective înalte și să le urmeze cu pasiune.

Genesis College este singura școală din România cu o digitalizare completă 1:1, adică toți elevii, începând de la clasa pregătitoare, până la cei de liceu, au Chromebook-uri, pe care își desfășoară activitatea. Astfel, lecțiile au devenit mai distractive și mai interactive, iar elevii au acces instant la toate informațiile prezentate la ore și la activitățile propuse, dar și la notele obținute în urma evaluărilor. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.