Peste 40 de designeri europeni si-au prezentat colectiile vestimentare la «Chic & Ethic Manifesto»

0

Sambata, 18 iunie 2011, Asociatia REPER21 a invitat peste 150  de persoane din lumea artei, societatii civile si mass-mediei sa urce in mansarda librariei Carturesti pentru a asista la o defilare de moda cu haine si accesorii alternative realizate de peste 40 de designeri din 7 tari europene.

Au fost prezentate creatii vestimentare concepute pe criterii etice, vintage, de reciclare, reutilizare si cu un impact redus asupra mediului. Bumbacul organic, inul, canepa, matasea naturala, deseurile textile au prins viata intr-o colectie diversificata si plina de culoare.

Seara a continuat cu o “colectie – manifest” de tricouri din bumbac organic pe care au fost imprimate mesaje de consum responsabil de tipul “Aceasta este o pereche de blugi, dar si poluarea datorata celor 65.000 km parcursi de componentele sale prin fabricile lumii!”. Colectia a fost prezentata de reprezentati ai organizatiilor EcoAssist – Plantam Fapte Bune, Lume Buna, Active Watch, Ateliere fara Frontiere si T.E.T.A.

Expozitia de fotografie semnata  Katerina Nedelcu a scos la lumina conditiile grele de lucru ale oamenilor din fabricile textile, de multe ori in medii poluante si in conditii de exploatare. In tarile slab dezvoltate din care provin majoritatea hainelor pe care le cumparam muncitorii lucreaza cu compusi chimici folositi in vopsirea si prelucrarea tesaturilor si presteaza un numar ridicat de ore de lucru pentru o remuneratie foarte scazuta.

Dialogul cu designerii despre solutiile propuse pentru o industrie vestimentara mai responsabila s-a incheiat cu un bufet slow food cu produse de peste din Delta Dunarii.

Puteti intra in atmosfera evenimentului vizionand filmul Chic & Ethic si va puteti exprima opiniile pe pagina de Facebook a proiectului. Mai multe detalii despre creatiile vestimentare sunt cuprinse in brosura Chic & Ethic.

Despre proiect

Chic & Ethic este un proiect realizat de Asociatia REPER21 impreuna cu sase parteneri europeni, care si-au propus sa promoveze valorile dezvoltarii durabile in industria vestimentara. Mai multe informatii despre proiect si eveniment gasiti pe site-urile www.chic-and-ethic.com si www.societal.ro.

Proiectul este co-finantat de Comisia Europeana prin Programul Grundtvig.

Parteneri: Librariile Carturesti, Rangali, Atelierul de Make-up Anca Radulescu, Societal.ro

Parteneri media: RFI Romania, Adevarul Holding, Metropotam, PeTocuri, 9am.ro, Revista Atelierul, Romania Pozitiva, EcoMagazin, Lume Buna, Revista OK

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează