Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 3000 de joburi pentru care poti aplica online. Targul de cariera Angajatori de TOP continua pe www.hipo.ro

0

 Dupa cele 3 editii fizice din Bucuresti, Iasi si Timisoara, cel mai mare targ de cariera, Angajatori de TOP, continua cu o editie virtuala pe www.hipo.ro. In perioada 3 – 16 noiembrie are loc cea de-a 4 editie a evenimentului virtual Angajatori de TOP care reuneste 90 dintre cei mai activi angajatori din Romania, din domeniile: financiar-bancar, consultanta, IT, telecom, automotive, inginerie, outsourcing, cercetare-dezvoltare, farma, retail. Cele mai multe companii sunt din Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi, dar la eveniment sunt companii din aproape toate orasele mari ale tarii.

adtv__

Incepand de astazi si pana pe 16 noiembrie, candidatii pot aplica la peste 3000 de oportunitati de cariera adresate atat profesionistilor cat si studentilor si absolventilor. Pentru a participa la Angajatori de TOP Virtual, candidatii trebuie sa isi creeze un cont si un CV pe site-ul www.hipo.ro. Dupa logarea pe www.hipo.ro vor putea accesa platforma 3D a evenimentului Angajatori de TOP si se pot inscrie la seminarii online (webinarii) cu reprezentanti ai companiilor.

adtt2

Virtualizarea procesului de recrutare

Targurile de cariera virtuale si webinariile reprezinta canale alternative de recrutare fiind instrumente utilizate des in alte tari pentru eficientizarea proceselor. Ele sunt din ce in ce mai utilizate si in Romania, iar editia din aceasta toamna Angajatri de TOP Virtual este cea care reuneste un numar impresionant de companii participante, de unde rezulta orientarea angajatorilor catre astfel de modalitati de recrutare. Portalul www.hipo.ro a lansat pentru prima data acest tip de instrumente in cadrul editiei virtuale Angajatori de TOP din 2013, iar prin fiecare eveniment pe care il organizam incercam sa introducem elemente inovative pentru ceea ce inseamna recrutarea in Romania.

De ce este important sa participi la un astfel de eveniment online?

Pentru candidati, un eveniment de recrutare care se desfasoara online, asa cum este Angajatori de TOP Virtual concentreaza un numar semnificativ de joburi intr-un interval scurt de timp eficientizand procesul de recrutare atat pentru candidati cat si pentru companii. Totodata el reprezinta o modalitate prin care se pot familiariza cu noile instrumente folosite de angajatori in recrutarea candidatilor. De exemplu, in cadrul evenimentului virtual, companiile pot sustine seminarii online (webinarii). Pe intelesul tuturor, webinar-ul este un seminar online, o prezentare interactiva sustinuta de un specialist in recrutare pentru un grup de persoane conectate la internet din locatii diferite. Modalitatea de participare este facila orcui detine un calculator/laptop si conexiune la internet singura conditie fiind aceea ca trebuie sa se preinscrie si sa fie prezent online, la ora stabilita.

Prin intermediul webinariilor, candidatii au posibilitatea sa discute cu reprezentanti ai companiilor participante si sa primeasca raspunsuri la intrebarile lor, iar pentru angajatori este o modalitate prin care pot cunoaste potentiali candidati. Portalul de cariera Hipo.ro este primul site de cariera din Romania care sustine astfel de webinarii, iar in cadrul Angajatori de TOP Virtual, candidatii se pot inscrie la doua astfel de seminarii online:

–         Marti, 11 noiembrie, L’Oréal Romania – „L’Oréal Inside-out” in cadrul caruia vor descoperi ce inseamna sa lucrezi in industria de beauty, care sunt provocarile de business si cum te poti dezvolta in cadrul echipei L’Oréal.” Candidatii interesati se pot inscrie aici: http://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetopvirtual/sectiune/8/9

–         Joi, 13 noiembrie, EY Romania – „Career path at EY Romania” este un semniar in cadrul caruia participantii vor afla ce oportunitati de cariera ofera compania, care sunt etapele procesului de selectie si cum pot evolua in cadrul echipei EY.” Candidatii interesati se pot inscrie aici: http://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetopvirtual/sectiune/8/10

Participarea la targul virtual Angajatori de TOP si la webinarii este gratuita pentru candidati.

“Un astfel de eveniment online elimina barierele geografice fiind adresat tuturor celor care sunt in cautarea unui job, indiferent de orasul in care locuiesc. La acest beneficiu se adauga acoperirea nationala a evenimentului si confortul participarii, de acasa, din fata laptopului sau a calculatorului. De exemplu, daca locuiesti in Iasi si vrei sa afli mai multe despre oportunitatile de cariera sau despre procesul de selectie din cadrul EY Romania in Iasi Timisoara, Cluj-Napoca sau Bucuresti, ii poti intreba pe reprezentatii companiei in cadrul seminarului online pe care il vor sustine la Angajatori de TOP Virtual” – a declarat Larisa Serban, Project Manager, Angajatori de TOP.

Cateva dintre companiile care participa la evenimentul online sunt: Bitdefender, Groupama Asigurari, McDonald`s Romania, BearingPoint Romania, eMAG, Temenos Romania, UniCredit Business Integrated Solutions, BCR, TELUS International Europe, Cameron Romania, Alcatel-Lucent, Zoppas Industries Romania, Microsoft, Xerox, Misys Banking Systems, Valeo Lighting Injection, Ubisoft, Thales Systems, P&G, Visma Software, Atos IT Solutions and Services, Yazaki Component Technology, Genpact, Vodafone Shared Services Romania, Oracle, BRD – Groupe Société Générale, HP, British American Shared Services Europe, Telekom Romania, Société Générale European Business Services, L’Oréal Romania, Schneider Electric, EY Romania, SCC Services Romania, SWISSCAPS Romania, Deutsche Bank Technology Centre, Accenture.

Accesul la Angajatori de TOP Virtual este posibil 24h din 24h pana duminica, 16 noiembrie, pe www.hipo.ro

Ultimul eveniment fizic, Angajatori de TOP Timisoara s-a incheiat in acest weekend, reunind 4500 de persoane in cautarea unui job. Editia din Timisoara a reunit 40 de angajatori, fiind deschise 1350 de pozitii deschise adresate atat persoanelor cu experienta, dar si juniorilor si studentilor.

Ce se intampla in continuare cu CV-urile celor care au aplicat in cadrul editiilor fizice Angajatori de TOP – Timisoara, Iasi, Bucuresti? Toate inregistrarile vor intra intr-un proces de evaluare din partea specialistilor in recrutare si a specialistilor tehnici, urmand sa fie contactati candidatii care se potrivesc cel mai bine cerintelor si nivelului de experienta solicitate de pozitiile deschise. Urmatoarea etapa din cadrul procesului de selectie consta in invitatia la un interviu cu unul dintre reprezentatii companiilor, iar acest lucru se poate intampla chiar de saptamana viitoare.

Oportunitatile de cariera si numarul angajatorilor prezenti in cele doua zile au fost doua dintre motivele care au stat la baza deciziei de participare la Angajatori de TOP. In plus, tematica workshop-urilor si a conferintelor a reprezentat un criteriu important de care au tinut cont vizitatorii. Un alt punct de interes pentru profesionistii cu profil IT, l-a reprezentat conferinta tehnica „TechTalks” care a cuprins sesiuni din zona Java, prezentand noutati in materie de tehnologie, proiecte dezvoltate si studii de caz.

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie de consultanta in domeniul resurselor umane, specializata in dezvoltarea de solutii de recrutare si employer branding.

Avand o experienta de 8 ani, Catalyst Solutions adauga valoare clientilor si candidatiilor cu fiecare dintre proiectele sale: Angajatori de TOP (cel mai mare targ de cariera din Romania organizat bianual in Bucuresti, Timisoara si Iasi), www.HiPo.ro – singurul portal de cariera dedicat exclusiv candidatilor cu studii superioare, Top Talents Romania (proiect ce identifica in fiecare an cei mai valorosi 300 de tineri absolventi la nivel national), Career Innovation Week (identifica tineri cu rezultate remarcabile in domeniile financiar, vanzari, marketing, IT&C, cercetare si inginerie), Consulting Days (cuprinde o serie de conferinte dedicate celor interesati de audit, taxe, contabilitate, legal si IT&C), Ghidul Angajatorilor (publicatie de orientare in cariera adresata studentiilor si masteranziilor din domeniul economic si tehnic distribuita in 15 centre universitare), Targul Virtual pentru Absolventi si Angajatori de TOP Virtual.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.