Peste 30.000 de elevi s-au înscris la orele de Educație financiară

0

Peste 30.000 de elevi s-au înscris, până acum, pentru anul școlar 2015-2016, la orele de Educație financiară, un opțional gratuit pentru învățământul primar. Înscrierile sunt încă deschise

Unul din zece elevi de clasele a III-a și a IV-a a studiat disciplina opțională Educație financiară în cel de-al doilea an de la implementarea proiectului de introducere în învățământul primar a acestei discipline gratuite. Astfel, aproape 45.000 de elevi s-au înscris în anul școlar 2014-2015 la cursurile de educație financiară, adică cca 11% din totalul elevilor din clasa a III-a și a IV-a înscriși în același an școlar la nivelul țării.

Olimpiada Micilor Bancheri

Pentru anul școlar 2015-2016 s-au înscris deja peste 30.000 elevi din ciclul primar, iar perioada în care se mai poate opta pentru cursurile de educație financiară este încă deschisă până la sfârșitul acestui an scolar. Opționalul se desfășoară după programa școlară aprobată de Ministerul Educației Naționale.

Numărul elevilor participanți a crescut în cei doi ani de când programul a devenit disponibil la nivelul învățământului primar. Astfel, dacă în 2013-2014 au fost înscriși aproximativ 12.500 elevi din 32 județe și municipiul București, în anul școlar 2014-2015 au studiat disciplina de Educație financiară peste 44.600 elevi din toată țara. Programul se bucură de susținerea cadrelor didactice, peste 2.000 de dascăli din întreaga țară fiind înscriși în program în anul școlar 2014 – 2015.

Elevii înscriși la opționalul/auxiliarul gratuit de Educație financiară vor îmbina activitățile formale cu cele practice. În 2015, spre exemplu, elevii au avut oportunitatea de a participa la Olimpiada Micilor Bancheri, un concurs de educație financiară care a îmbinat testarea cunoștințelor financiare teoretice cu exprimarea creativității și a gândirii logice prin realizarea unor proiecte. În cadrul concursului, elevii au avut oportunitatea de a vizita Muzeul și Biblioteca BNR, precum și sediul unor instituții financiare. Cele mai bune proiecte au fost premiate, iar MasterCard a acordat o distincție specială celui mai inovator proiect.

Opționalul/auxiliarul Educaţie financiară se desfășoară cu sprijinul Băncii Naționale a României, care a realizat și monitorizarea proiectului prin vizitarea elevilor și profesorilor din 22 județe, cât și evaluarea cunoștințelor elevilor, prin organizarea Olimpiadei Micilor Bancheri.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează