Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 270.000 de dolari pentru organizaţiile neguvernamentale mici

0

Un nou apel pentru propuneri de proiecte de implicare în comunitate este deschis, începând din 15 mai. Fondul pentru Inovare Civică, programul de finanţare al Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC), pune la dispoziţie organizaţiilor neguvernamentale peste 270.000 de dolari, prin granturi în valoare de aproximativ 15.000 de dolari.

83

Începând cu 2015, programul se va derula în parteneriat cu Romanian-American Foundation (RAF), ce se alătură FDSC într-un efort de a încuraja comunităţile să îşi contureze propriile modele de dezvoltare şi implicare civică.

Fondul pentru Inovare Civică sprijină ideile inovatoare, ce aduc o creştere în participarea activă a cetățenilor la dezvoltarea comunității. Prin intermediul programului sunt finanţate inițiative în domenii precum: mobilizarea şi responsabilizarea cetăţenilor, acţiuni de advocacy şi monitorizare a instituţiilor/autorităţilor publice şi educaţie civică şi implicarea copiilor şi tinerilor în viaţa comunităţii.

Fondul pentru Inovare Civică sprijină ideile inovatoare prin care este încurajată participarea activă a cetățenilor. Prin intermediul programului sunt finanţate inițiative în domenii precum: mobilizarea şi responsabilizarea cetăţenilor, acţiuni de advocacy şi monitorizare a instituţiilor/autorităţilor publice şi educaţie civică şi implicarea copiilor şi tinerilor în viaţa comunităţii.

Pentru depunerea cererilor de finanţare sunt eligibile organizaţiile neguvernamentale, înfiinţate pe teritoriul României. Mai multe informaţii despre eligibilitate şi parteneri se regăsesc în Ghidul Solicitantului, disponibil aici.

Organizaţiile interesate, sunt invitate să depună scrisorile de intenţie online prin platforma dedicată – www.finantare.fdsc.ro . Termenul limită de depunere a acestora este 03 iulie 2015, ora 16.00.

sigla Civic color Jpeg (3)

Una dintre cele mai serioase probleme întâmpinate de societatea civilă din România este lipsa fondurilor. Bună parte dintre organizaţiile societăţii civile se confruntă cu dificultăţi în accesarea fondurilor structurale, gestionarea acestora fiind în continuare dificilă. În acest context, Fondul pentru Inovare Civică este considerat un fond “de tranziţie” pentru organizaţiile mici, prin care acestea dobândesc experienţa necesară pentru gestionarea de proiecte cu bugete şi proceduri complexe. Programul se adresează în anii următori, cu precădere, organizaţiilor mici, ce lucrează la “firul ierbii”, şi al căror buget nu depăşeşte 60.000 $/ an.

Programul se află în al patrulea an de implementare. Până în prezent, aproximativ 80 de iniţiative civice au fost finanţate prin intermediul acestuia. Încă de la început, programul a fost susţinut exclusiv de donatori privaţi, precum  Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe sau donatori din România reprezentaţi în special de sectorul de afaceri, prin companii responsabile social ca OMV PETROM şi Raiffeisen Bank.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.