Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 2000 de copii și tineri cu autism vor beneficia de consiliere și terapie gratuite

0

580 de specialişti au fost formaţi în tehnici de recuperare a persoanelor cu autism

Începând din luna februarie, specialiştii vor lucra cu 2.000 de copii şi tineri cu tulburări de spectru autist.

80 de monitori și 500 de profesioniști în intervenții terapeutice de recuperare a persoanelor cu autism au fost formați în perioada iulie 2011 – ianuarie 2012, într-un program susținut de lectori români și străini, desfășurat în cadrul proiectului “Și ei trebuie să aibă o șansă! – Program de sprijin pentru integrarea socială și profesională a persoanelor cu tulburări de spectru autist”, derulat de Fundația Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale – Direcția Generală Protecția Copilului și cu Asociația de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale din România.

Instruirea teoretică a profesioniștilor a avut loc în cadrul a 8 sesiuni de formare organizate în București, Cluj, Iași și Timișoara, la care au participat psihologi, psihoterapeuți, consilieri psihologici și psihopedagogi din întreaga țară.

Începând cu luna februarie 2012, cei 500 de profesioniști în intervenții terapeutice vor intra într-o perioadă de 6 luni de practică monitorizată, în timpul căreia vor lucra efectiv cu copii cu autism și vor raporta progresele înregistrate. Fiecare dintre cei 500 de specialiști va asista între 3 și 5 cazuri de copii cu autism, iar la sfârșitul perioadei de practică monitorizată va avea loc certificarea profesioniștilor formați.

Cei 500 de specialiști în intervenții terapeutice pentru persoanele cu autism, precum și cei 80 de monitori ai

activității de recuperare a persoanelor cu TSA își vor îmbunătăți activitatea prin aplicarea informațiilor, cunoștințelor sau tehnicilor de lucru dobândite la aceste cursuri, în cadrul serviciilor în care activează în prezent (DGASPC, mediul ONG, sectorul privat etc.) și în cadrul celor 40 de centre de consiliere și terapie înființate prin intermediul proiectului, care vor fi deschise la nivel național, începând cu luna februarie 2012.

Proiectul “Și ei trebuie să aibă o șansă! – Program de sprijin pentru integrarea socială și profesională a persoanelor cu tulburări de spectru autist” urmărește creșterea șanselor de integrare socială și, ulterior, de acces pe piața muncii, a copiilor și tinerilor afectați de autism, prin diagnosticare precoce și facilitarea accesului la servicii și programe de recuperare și asistență specializată.

Proiectul a fost demarat la 1 octombrie 2010, are o durată de 3 ani și beneficiază de cofinanțare din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, “Investește în oameni!”

Pentru toate detaliile vă invităm să vizitați www.autism.raa.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.