Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 200 de proteze mamare au fost oferite gratuit femeilor afectate de cancer de sân

0

Peste 200 de proteze mamare au fost oferite gratuit femeilor afectate de cancer de sân

București, 14 decembrie 2017. Asociația Casiopeea a oferit astăzi peste 200 de proteze mamare femeilor supraviețuitoare cancerului de sân, care au trecut printr-o operație de mastectomie. Fondurile pentru achiziționarea protezelor, precum și accesoriile necesare purtării lor provin din donațiile sponsorilor și din taxa de participare la Marșul și Crosul Roz Casiopeea 2017. Evenimentul sportiv, organizat în luna septembrie, a reunit peste 2500 de persoane dornice să ajute femeile care suferă de cancer de sân.

„Ne bucurăm pentru încă un an în care oamenii au participat în număr mare la Marșul și Crosul Roz Casiopeea. Datorită lor și sponsorilor, peste 200 de femei au reușit să obțină protezele de care au atât de multă nevoie. Dispozitivele sunt doar o parte dintr-o recuperare dificilă, la nivel fizic și psihic, însă o parte esențială. Ne dorim să știe că au sprijinul nostru în continuarea acestui parcurs greu”, a declarat Dr. Marina Oțelea, președintele Asociației Casiopeea.

 La fiecare 19 secunde o femeie este diagnosticată cu cancer de sân

Cancerul mamar este unul dintre tipurile de cancer cu cea mai mare incidență în România. La nivel național, numărul femeilor diagnosticate cu această boală este mai mare decât media europeană. Mai mult, 75% dintre româncele diagnosticate sunt supuse operației de mastectomie, simplă sau bilaterală, din cauza depistării târzii a bolii.

„Unul dintre scopurile Asociației Casiopeea, pe lângă sprijinirea femeilor care au trecut printr-o mastectomie și oferirea cât mai multor proteze externe de sân este încurajarea tuturor femeilor să meargă la controale periodice. Prevenția prin controale periodice este esențială, ea fiind singurul garant al depistării la timp a bolii”, afirmă Dr. Marina Oțelea.

O șansă pentru recuperarea completă după mastectomie

Protezele externe de sân au rolul de a echilibra presiunea exercitată asupra coloanei vertebrale, inegală după extirparea unui sân. Mai mult decât la nivel fizic, protezele sunt un suport pentru recuperarea emoțională a supraviețuitoarelor, care se simt incomplete în urma operației, ca și cum un membru le-a fost amputat. Din păcate, costul protezelor este mare pentru multe dintre românce. Dispozitivele apar pe lista Casei de Asigurări, însă listele de așteptare se întind pe o perioadă de până la doi ani, din cauza numărului mare de înregistrări. Datorită fondurilor strânse în urma Marșului și Cursei Roz, anual Asociația Casiopeea oferă gratuit câteva sute de proteze.

În 2017 asociația a organizat cursa cu numărul șapte. Din anul 2010 până în prezent, la cursele Casiopeea au participat peste 21.500 de persoane, organizația oferind peste 2.200 de proteze externe de sân.

Vom continua să alergăm an de an pentru femeile care se luptă cu această boală. Sperăm ca inițiativele noastre să atragă atenția asupra importanței prevenției și recuperării complete a supraviețuitoarelor cancerului mamar. Nimeni nu trebuie să lupte singur. Participarea la evenimentele noastre sportive sau redirecționarea a 2% din impozitul pe venit sunt doar două dintre modalitățile prin care le putem fi alături”, continuă Dr. Marina Oțelea.

Evenimentul a avut loc cu sprijinul:

Sponsorilor: Kaufland, Groupe Renault, Michelin, Nestlé Fitness, Engie, Decathlon, Société Générale European Business Services,

Partenerilor: Crédit Agricole, Finexpert, Federația Română Sportul pentru Toți, Camera Franceză de Comerț și Industrie în România, Kyralina, Liceul Francez „Anna de Noailles”, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, mediaTRUST, Apa Nova, Ateliere Fara Frontiere, BIC, Veolia, 7Card, Borsec, L’Oréal Romania, Arta Grafica, Orange, Up România, Groupama Asigurări, Institutul Francez din București, Ambasada Franței în România, Touch Communications, Rogalski Damaschin Public Relations

Partenerilor media: Psychologies, Click! Sănătate, Click! pentru femei, RFI România, CSR Media, Sănătatea de Azi, Femeia, Ioana, Mami, Femeia de Azi

Mai multe informații despre Asociația Casiopeea sunt disponibile pe www.casiopeea.org și pe pagina de Facebook a evenimentului.

***

Despre Asociația Casiopeea

Asociația Casiopeea este un proiect unic în România, născut din dorința de a promova sportul și sănătatea prin acțiuni concrete, cu impact direct în societate. Crosurile Casiopeea reprezintă una dintre cele mai cunoscute inițiative ale fundației, reunind anual peste 3.000 de participanți. Taxele de participare sunt investite în totalitate în proteze mamare, completând astfel programul național de îngrijire și sprijin, dedicat femeilor care suferă de cancer la sân.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.