Peste 2.400 de voluntari si finantari de peste 170.000 euro

0

In Anul European al Voluntariatului, proiectul Petrom, Tara lui Andrei a implicat peste 2.400 de voluntari si a oferit finantari de peste 170.000 euro

  • In 2011, Petrom a finantat cu 115.000 de euro 21 proiecte pentru comunitatile locale propuse de cetateni din toata tara, in cadrul concursului lunar de proiecte „Orasul meu” si „Orasul Petrom”;
  • Peste 100.000 de copaci au inverzit Romania prin plantarile din „Tara lui Andrei”;
  • Anul acesta, peste 9.000 de elevi au invatat lectia implicarii civice in „Scoala lui Andrei” si au gasit 362 de solutii la problemele din comunitatile lor. Cele mai bune proiecte au primit finantari in valoare de 55.000 euro;
  • Tara lui Andrei a adunat in 2011 peste 2.400 de voluntari care s-au implicat in proiecte de mediu, educationale si sociale;
  • TaraluiAndrei.ro este o platforma de implicare in comunitate prin care Petrom incurajeaza si sprijina spiritul civic si contribuie la protectia mediului inconjurator.

In trei ani, de cand a fost lansata platforma online „TaraluiAndrei.ro”, peste 30.000 de oameni s-au implicat in proiecte care au venit in sprijinul comunitatilor si a mediului inconjurator si au contribuit la dezvoltarea societatii civile.

Solutii pentru comunitati

In fiecare luna, Petrom ofera finantari de cate 5.000 de euro pentru 2 solutii la problemele comunitatilor locale din Romania, in cadrul competitiilor „Orasul tau” (deschisa publicului larg) si „Orasul Petrom” (deschisa angajatilor Petrom). In 2011, 188 de cetateni ai Tarii lui Andrei au propus proiecte pentru a imbunatati diverse domenii din comunitatile lor, precum protectia mediului, educatia, sanatatea si cauzele sociale. Anul acesta, angajatii Petrom din judetul Bihor au castigat cele mai multe finantari, in valoare de 35.000 euro, care vor fi investite in comunitatile din zona.

In cei trei ani de cand Petrom a lansat Tara lui Andrei, 38 de proiecte din cele 400 inscrise in competitie au primit sprijin financiar in valoare totala de 190.000 euro.

In plus, in 2011 alti 55.000 de euro au fost investiti in proiectele pentru comunitati propuse de elevii Scolii lui Andrei.

Plantari record in Tara lui Andrei

In 2011, declarat Anul International al Padurii, plantarile din „TaraluiAndrei.ro” s-au dublat ca numar de copaci plantati fata de anul precedent. Peste 2.300 de voluntari au reusit sa inverzeasca Romania cu 103.000 de copaci plantati pe 21 de hectare in judetele Buzau, Valcea, Bacau, Teleorman, Bihor, Prahova si Dolj. Toate zonele reimpadurite au fost selectate in functie de nevoile comunitatilor si prin consultarea autoritatilor locale si sunt arii afectate de alunecari de teren sau desertificare.

Din 2009 si pana in prezent, prin plantarile din Tara lui Andrei, Petrom a impadurit peste 30 de ha de teren cu 150.000 de copaci.

Elevii din Romania au invatat lectia implicarii civice in Scoala si Tabara din Tara lui Andrei

In fiecare primavara toti elevii din Romania sunt invitati sa invete lectia implicarii civice in „Scoala lui Andrei”, o competitie nationala de proiecte eco-civice adresata elevilor si profesorilor din toate scolile generale din Romania. Anul acesta, 362 de echipe din toata tara au inscris tot atatea proiecte in concurs. Pe locul intai in clasamentul problematicilor identificate de copiii si profesorii participanti este lipsa unui spatiu verde. Astfel, peste 30% din totalul  proiectelor intrate in competitie au ca obiectiv crearea sau reamenajarea unui spatiu de petrecere a timpului liber in natura. Urmatoarea tema centrala a proiectelor Scolii lui Andrei este amenajarea si modernizarea scolii si reprezinta aproximativ 28% din totalul aplicatiilor. Alte preocupari ale comunitatii, identificate de echipele participante la concurs, provin din zona promovarii traditiilor culturale si folclorice (peste 11%), dezvoltarea personala prin cursuri si ateliere  (7,62 %) sau se adreseaza categoriilor sociale defavorizate (5%). Petrom a oferit primelor 11 echipe clasate cate 5.000 euro pentru implementarea proiectelor. Toate detaliile despre castigatori se regasesc la sectiunea „Scoala” pe www.taraluiandrei.ro.

In ultimii 3 ani peste 20.554 de elevi, alaturi de 1.519 profesori au participat la concursul „Scoala lui Andrei” si au propus 792 de proiecte locale. Petrom a oferit castigatorilor, in toti acesti 3 ani, finantari in valoare de 114.000 euro pentru implementarea solutiilor propuse, biciclete, laptopuri pentru profesori si sisteme multimedia pentru scolile din care fac parte echipele castigatoare.

Tot anul acesta, primii 400 de elevi castigatori au continuat Scoala cu „Tabara din Tara lui Andrei” (in statiunea Cheia, judetul Prahova) unde au invatat despre natura si resursele acesteia si despre cum sa fie responsabili cu elementele vitale – Aer, Apa, Foc si Pamant.

Pana acum, aproape 2.000 de elevi au trecut pragul „Taberei din Tara lui Andrei”, printre primele tabere eco din Romania.

Voluntari in Anul European al Voluntariatului

 

In „TaraluiAndrei.ro”  isi dau intalnire si cei care fac voluntariat. Anul acesta am sarbatorit alaturi de toti europenii – Anul European al Voluntariatului. In Petrom am dat startul unui Campionat de Voluntariat in care peste 150 de angajati din tara s-au implicat in 24 de actiuni de voluntariat, alaturi de 14 ONG-uri la nivel national, in opt judete. In 2011, peste 2.400 de romani  s-au implicat in programe de voluntariat alaturi de Petrom.


——–

„Respect pentru Viitor” este un amplu program initiat de Petrom, la inceputul anului 2007, prin care raspundem nevoilor societatii si mediului inconjurator.

„Respect pentru Viitor” este concretizarea principiilor noastre, care stau la baza dezvoltarii durabile. Credem ca nevoile prezentului pot fi satisfacute cu respect pentru generatiile viitoare si pentru aceasta am ales sa tratam aspectele legate de mediu si cele sociale ca parte integranta a conduitei noastre de business.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.