Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 15 cunoscuți artiști, designeri și oameni de media susțin cauza persoanelor cu autism

0

Balul Albastru, la a doua ediţie 

Peste 15 cunoscuți artiști, designeri și oameni de media susțin cauza persoanelor cu autism

Balul Albastru, cel mai important eveniment de caritate din România pentru îmbunătățirea vieții copiilor și tinerilor cu autism, va avea loc joi, 18 aprilie, ora 19:00  la Hotel JW Marriott Bucharest Grand Hotel – Sala Grand Ballroom. Evenimentul este la cea de-a doua ediţie şi este organizat de Asociația Învingem Autismul. Și în acest an, personalităţi ale societăţii româneşti şi companii importante îşi adună forţele, generozitatea şi dorinţa de a face bine pentru a susţine acest proiect ambiţios.

FOTO_ Andreea Marin_Tablou pt Balul Albastru

Gazdele evenimentului vor fi Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu Ionescu, iar licitația va fi moderată de Mihai Ghiță.  Ei vor fi însoţiţi de invitaţi de marcă, precum E.S. domnul Michael Schwarzinger, Ambasadorul Austriei la București, Andreea Marin, Antonia, Simona Pătruleasa, Manuela Hărăbor, Anca Rusu, Leonard Iozefini, Trupa Taxi, Irina Sârbu, Trupa Bandidos, școala de tango argentinian TangoTangent, Horia Vârlan, Nuami Dinescu, Cristina Vasiu, dar și alte personalități și invitați surpriză din țară și din străinătate.

Ediția din acest an îl va avea ca invitat special pe Scott James, tânăr cântăreț din Marea Britanie, diagnosticat cu sindrom Asperger – o tulburare din spectrul autismului. Scott James a participat la concursul X Factor din Marea Britanie, unde a impresionat juriul și a devenind celebru în întreaga lume pentru interpretarea piesei Through My Eyes, devenită un imn internațional pentru cauza autismului. Din 2009, cântă în toată lumea pentru acțiuni de conștientizare și de strângere de fonduri pentru persoanele afectate de autism. Vizita lui Scott James este sponsorizată de agenția de turism Urban Travel.

„M-am implicat încă din 2008 în cauza copiilor cu autism, pentru că pur şi simplu îmi pasă. La Balul Albastru organizat de Asociaţia Învingem Autismul voi dona pentru  licitaţie un tablou creat special pentru eveniment de pictorul Codrin Mircea, care a făcut la rugămintea mea această lucrare. Povestea este frumoasă, el este unul dintre zecile de mii de tineri care îmi scriu pe Facebook. Îi multumesc pentru că a răspuns imediat pozitiv ideii mele prin gestul său de omenie, folosind talentul său în sprijinul copiilor cu autism.” a declarat Andreea Marin.

„Ne bucurăm întotdeauna când întâlnim oameni care pot și vor să facă bine – mă refer aici la organizatori – și care ne oferă și nouă posibilitatea să ajutam un pic. Taxi va canta la „Balul Albastru” pentru ca tinerii și copiii care sunt afectați de autism să primească sprijin pentru a se deschide spre o viață normală. Dacă aveți posibilitatea să vă implicați, vă rugăm să nu ezitați.” a declarat Dan Teodorescu.

 

Veți avea ocazia să participați la o seară elegantă, punctată de surprize și momente artistice. Momentul culminant al serii va fi licitația, în cadrul căreia  puteți câștiga obiecte cu valoare personală sau artistică și servicii donate de susținători ai cauzei autismului: Casa Regală, Andreea Marin, Catalin Botezatu, vedete ale Kanal D, școala de tango argentinian TangoTangent, artista Roxana Ene, agenția de turism Edelweiss Travel și Austrian Airlines, Leonard Iozefini, Sole Restaurant și mulți alții.

Fondurile strânse la Balul Albastru vor fi folosite pentru desfășurarea unui program de integrare socială dedicat tinerilor cu autism  și pentru susținerea Centrului Multidisciplinar de Intervenții al Asociației Învingem Autismul, în cadrul căruia peste 30 de copii cu autism beneficiază  de sprijin specializat.

Biletele individuale pentru bal (130 de euro)  și pachetele de sponsorizare  (Platinum: 3000 EURO, Gold: 2000 EURO, Silver: 1000 EURO)  pot fi achiziţionate prin e-mail la oana.varlan@invingemautismul.ro. Sumele donate pot fi direcționate în contul: IBAN RO57 RZBR 0000 0600 1170 6588, Raiffeisen Unirea (în lei, la cursul BNR din ziua plății)

Dress code recomandat: gala dinner. Tematică: vestimentație sau accesorii albastre. 

Sponsorii evenimentului: The Advisers Knight Frank, CEC Bank, Digi 24, Garanti Bank, Popovici Niţu&Asociaţii, Raiffeisen Bank, Rompel Surgical Products, Unicredit Tiriac Bank, Provident Financial, Alpha Bank.

Partenerii evenimentului: Kamrad Event Management, Butterfly Media Group, Graffiti PR, Vinexpert, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Acqua Carpatica, Timbark, Kanal D, Urban Travel  4U, TangoTangent , Edelweiss Travel, Austrian Airlines, Oficiul de turism Inns’bruck, Sole Restaurant, Nichi – Cristina Nichita, Decât o Revistă, Tudor Tailor, Delicatese Florescu, Graphissimo Print, GodMother, DESHID

Despre Asociația Învingem Autismul

Asociația Învingem Autismul a fost înființată în urma campaniei „Împreună învingem autismul!”  desfășurată în 2008-2009 și are ca misiune îmbunătățirea vieții persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului. Rezultatele notabile ale  campaniei  “Împreună învingem autismul!”  au fost marcate in 2011 prin obținerea unei distincții în cadrul Premiului Fundației ERSTE pentru Integrare Socială 2011. În prezent, Asociația are un număr de peste 30 de beneficiari, copii diagnosticați cu autism cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani ce beneficiază de programe de intervenție specializate, conform standardelelor centrelor din Europa de Vest și SUA.

Asociația Învingem Autismul este membră a Federației pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA), o voce puternică şi unitară a organizaţiilor de profil din România, având ca scop crearea şi păstrarea unui mediu adecvat pentru stimularea şi sprijinirea persoanelor cu TSA. autismfedra.ro.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.