Peste 15.000 de cadouri de Crăciun au ajuns la persoane defavorizate în cadrul campaniei Shoebox Project

0

O speranță de Crăciun

Campania Shoebox Project s-a încheiat aducând bucurie atât copiilor şi adulţilor care au primit cadourile cât şi celor care le-au pregătit 

Peste 15.000 de cadouri de Crăciun au ajuns la persoane defavorizate în cadrul campaniei Shoebox Project organizat de Asociația Societatea de Caritate Blythswood . Acest număr de cadouri ar putea ajunge pentru toți locuitorii unui orășel ca și Vișeul de Sus sau Râșnov. Din cele 15 de mii de cadouri peste 3000 au fost strânse pe plan național: în București, Cluj Napoca, Jimbolia și Târgu Mureș, restul de peste 12.000 de shoeboxuri venind din Marea Britanie.

Românii au dat dovadă de sensibilitate și dărnicie şi au făcut daruri şi cei care, de altfel, nu au un venit substanţial. Deseori, mai multe persoane au adus cele necesare unui singur pachet, adică rechizite, jucării, produsele de igienă, haine şi dulciuri. Astfel, cele 3000 de pachete au rezultat din dărnicia a cel puţin 6000 de persoane.

Majoritatea cadourilor, adică o treime din shoebox-uri au fost donate exclusiv copiilor defavorizate din România. O altă categorie care s-a putut bucura de cadouri de Crăciun sunt cei peste 3750 de familii care au o condiție materială și financiară precară, majoritatea având și ei, la rândul lor, copii. Persoanele care și-au petrecut Crăciunul în spitale, respectiv copii și adulți care trăiesc cu o dizabilitate au fost surprinși și ei cu shoeboxuri, în total 15 la sută din cadouri. Datorită generozităţi extraordinare, 250 de orfani şi peste 100 de vârstnici au primit câte un cadou în cadrul acţiuni.

În acţiune au participat în mod activ Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii a Universitatii Babes-Bolyai, Inspectoratul Judetean de Politie Cluj, Paprika Radio, Sarida Kids Club, Blythswood Banat respectiv Asociatia Pro Christo et Ecclesia.

Cadourile au fost împărţite cu ajutorul a peste 100 de instituţii, printre care mai multe Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copiluli, servicii sociale ale mai multor primării,  fundaţii şi asociaţii, şcoli şi grădiniţe, respectiv biserici. Ţinem să mulţumim tuturor voluntarilor care au ajutat în strângerea, verificarea şi distribuţia cadourilor.

Societatea de Caritate Blythswood a fost înfiinţată în 1995 de către Blythswood Care, o organizaţie creştină din Scoţia. Are sediul în Floreşti, judeţul Cluj şi înafară de campania Shoebox Project, mai are două proiecte prin care oferă servicii sociale acreditate. Primul,  Centrul Daniel, oferă sprijin în integrarea socio-profesională a tinerilor proveniţi din instituţii de protecţie a copilului. Prin Basis, al doilea proiect, se susţin financiar şi spiritual treizeci de familii din judeţul Cluj. În 2013, Blythswood Care a trimis în România peste 53.000 de cadouri de Crăciun.

Va invitam sa accesati pagina de Facebook la www.facebook.com/BlythswoodRomania.

cadou

Facebook

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 12 ani de experiență ca trainer pentru circa 7000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează