Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 1300 de pachete umanitare de Crăciun, donate în Transilvania de organizația germană Die Johanniter prin Fundația M&V Schmidt

0

1320 de pachete în valoare de peste 27.000 de euro, conținând alimente de bază, produse de igienă și rechizite pentru copii, au fost distribuite familiilor și categoriilor sociale vulnerabile din mai multe așezări din Transilvania: Bunești, Criț, Viscri, Roadeș, Meșendorf, Rupea, Fișer, Dacia și Hoghiz.

Promotorul campaniei este organizația germană Die Johanniter, Fundația M&V Schmidt fiind în acest an partenerul responsabil cu organizarea și distribuția pachetelor pe plan local.

Fondată în 1952, Die Johanniter este o organizație umanitară cu sediul în Berlin, fiind una dintre cele mai mari asociații caritabile din Europa – cu peste 40.000 de voluntari activi și 1,25 milioane de membri sponsori.

Johanniter-Weihnachtstruckers este unul dintre proiectele longevive ale organizației care de 27 de ani, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, asigură transportul a zeci de mii de pachete cu donații pentru oamenii din zone defavorizate în special din Europa de Sud-Est.

Fundația M&V Schmidt are ca scop principal conservarea patrimoniului cultural săsesc, precum și dezvoltarea de proiecte educaționale pentru promovarea limbii germane în România.

Începând din 2017, organizația derulează un program socio-educațional de tip after-school în Casa Kraus, din satul Criț. Și în acest an, cu ocazia Sfintelor sărbători, Fundația M&V Schmidt a oferit celor 12 copii din program cadouri care să le facă iarna mai ușoară.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.