Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 100 de voluntari și angajați OMV Petrom și-au unit forțele într-o acțiune de plantare din județul Prahova

0

Aproximativ 1500 de puieți au fost plantați la Boldești-Scăeni de către localnici, jurnaliști și angajați OMV Petrom;

Plantarea a fost organizată de OMV Petrom, în parteneriat cu Primăria Boldești-Scăeni, Centrul de Resurse al Comunității (CERC) și Asociația Mai Mult Verde;

Acțiunea face parte din angajamentul pe termen lung al OMV Petrom față de comunitățile în care își desfășoară activitatea

_MG_1969

Boldești Scăeni, 2 aprilie 2016 – OMV Petrom a organizat sâmbătă, 2 aprilie, o acțiune de plantare în localitatea Boldeşti-Scăeni din judeţul Prahova. Activitatea a avut rolul de a construi o barieră forestieră pe 3 dintre drumurile din localitate, de a înfrumuseța orașul, dar și de a promova un comportament eco-civic prin protejarea mediului înconjurător.

Acțiunea de plantare continuă angajamentul pe termen lung pe care OMV Petrom și l-a asumat față de comunitatea locală. Încă din 2012, OMV Petrom desfăşoară în Boldeşti Scăeni activităţi de tip şcoală după şcoală, de educaţie interculturală pentru copiii romi şi români şi activităţi de consiliere parentală.

Începând cu 2015, compania a inaugurat în localitate Centrul de Resurse al Comunității (CERC) Boldeşti-Scăeni, o clădire ridicată după cele mai riguroase standarde de sustenabilitate în construcție, independentă de utilitățile din rețeaua publică şi construită cu materiale ecologice. Centrul găzduiește activități educaționale pentru copii și părinți, iar în viitor vor avea loc cursuri de pregătire profesională pentru membrii comunității.

”Acțiunea de voluntariat de astăzi a fost mai mult decât o plantare, a fost o lecție despre integrare, despre schimbare a mentalităților și depășirea unor bariere culturale. Bariere ce ne împiedică de multe ori să colaborăm pentru atingerea unui scop comun – acela de a contribui la dezvoltarea proprie și a comunității în care trăim.” a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

La activitatea de voluntariat desfășurată pe 2 aprilie au participat atât membri CERC Boldești-Scăeni, membri din comunitate, elevi și profesori, cât și angajați OMV Petrom. În pregătirea plantării, Asociația Mai Mult Verde a realizat un studiu la fața locului și, în funcție de caracteristicile solului, a stabilit care sunt locurile propice și speciile de pomi potrivite zonei. Astfel, tei, salcâmi și arbuști au fost plantați în 4 zone ale orașului. Una dintre locații este chiar drumul ce leagă orașul Boldești de comunitatea romă de la periferie. Implicarea localnicilor de etnii diferite a avut rolul de a contribui pe termen lung la creșterea toleranței față de persoanele rome și de integrare în viața comunității în ansamblul ei.

Pentru mai multe informații despre programele de responsabilitate socială ale OMV Petrom, vă rugăm să accesați www.taraluiandrei.ro.

OMV Petrom – Resourcefulness

Din 2012, OMV Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil– Resourcefulness. Ne propunem să dezvoltăm relaţii bazate pe câştig reciproc între societate, mediu şi companie prin soluţii inovative. Ne concentrăm pe managementul apei şi al CO2, inovație și energii noi și educaţie pentru dezvoltarea oamenilor.

OMV Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etică şi codul de conduită reglementează toate relaţiile de afaceri, iar dialogul şi implicarea părţilor interesate sunt parte integrantă a practicii comune de business.

„Ţara lui Andrei” este principala platformă de implicare în comunitate. Din 2007 până în prezent am alocat peste 40 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.