Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 100 de proiecte online pot schimba Romania. VOTEAZA-TI proiectele preferate!

0

Peste 100 de proiecte online pot schimba Romania

www.restartromania.ro

Traficul, birocratia, piata locurilor de munca, educatia, protectia mediului, banii publici si promisiunile electorale, iata doar cateva dintre problemele carora romanii vor sa le gaseasca o rezolvare cu ajutorul tehnologiei.

Peste 100 proiecte online au fost inscrise in competitia ReStart Romania de anul acesta, dintre care 61 de proiecte axate pe agregare comunitara, 17 pe crearea unei administratii publice utile cetateanului si 22 de proiecte care militeaza pentru transparenta si acces la date deschise.

Printre acestea se numara harti ale accesibilitatii pentru persoanele cu dizabilitati, ghisee online locale sau nationale, platforme pentru discutarea initiativelor legislative, ghiduri de iubit sau inteles orasele in care traim sau proiecte privind retrocedarea proprietatilor confiscate in perioada comunista.

37 de proiecte au fost inscrise din Bucuresti, 5 din Iasi, 3 din Cluj Napoca, 2 din Targu Mures si cate un proiect din Alba, Arad, Fagaras, Maracineni, Craiova, Oradea, Oslo, Helsinki, Pascani, Ploiesti sau Timisoara.

Proiectele strang votul comunitatii pana pe 18 octombrie. Voturile publicului se vor adauga punctajelor oferite de un juriu de lideri civici si IT pentru a alege 20 de semifinalisti. Ulterior, 7 idei finaliste vor fi ajutate sa gaseasca o echipa tehnica care sa transforme ideile intr-un prototip functional. Cele mai bune 3 prototipuri vor primi finantari in valoare de 5.000 USD pentru a se dezvolta si lansa mai departe.

ReStart Romania este o competitie in care se propun, discuta si dezvolta proiecte care promoveaza utilizarea de resurse si tehnologii online pentru rezolvarea unor probleme sociale. Afla mai multe pe www.restartromania.ro fie pe pagina de Facebook a proiectului: www.facebook.com/RestartRomania

ReStart Romania este un proiect al TechSoup Romania, realizat cu sprijinul unei finantari a Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.


 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.