Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 100 de liceeni excepționali din România sunt recompensati la CLUJ

0

Peste 100 de liceeni excepționali din România sunt recompensati între 17-23 iulie, in Capitala Europeană a Tineretului, Cluj-Napoca.

În perioada 17-23 iulie 2015 va avea loc în Cluj Napoca unul din cele mai importante evenimente destinate liceenilor cu performanțe deosebite din țara noastră, „Creatori de Viitor – Champions United”. Proiectul va reuni peste 100 de elevi de liceu cu performanțe deosebite în educație, cultură, sport și leadership școlar, profesori de top din România, părinți cu implicare deosebită în procesul educațional, precum și o serie de mentori.
creatori de viitor

Între liceenii selectați să ia parte la acest program regăsim medaliați la olimpiade naționale și internaționale la diverse discipline școlare, câștigători de concursuri în domeniul creației artistice, campioni naționali la diverse discipline sportive, precum și elevi cu implicare deosebită în voluntariat și în proiecte extra-școlare. Cei peste 100 de participanți, care provin din 30 de orașe ale României, urmează să petreacă 7 zile extraordinare în Capitala Europeană a Tineretului, Cluj-Napoca. Aceștia vor putea să întâlnească mentori din diverse domenii, agenda evenimentului continand multe activități practice, competiții, dar și multă distracție.

Evenimentul se va desfasura dupa urmatorul program:

1. Share Future (18 – 20 iulie):
Zile dedicate unor tematici actuale și de interes: IT, Tehnologie, inovație, finanțe și antreprenoriat. Sesiunile vor fi susținute de mentori invitați.
2. Share Vision (21 – 22 iulie):
Competiția „Viziunea Educației – 2025”. Împărțiți pe echipe, liceenii participanți vor putea lucra alături de profesori și mentori la proiecte referitoare la educația viitorului. Începând cu setarea unei viziuni, stabilirea unor obiective și acțiuni strategice pe termen scurt și mediu, vor putea să-și dezvolte abilități de muncă în echipă și, de ce nu, să-și aducă o contribuție activă la modul în care va arăta educația în România.
3. Share Performance (22 iulie – seara):
“Gala Performanței în educație”. Ne vom bucura alături de particpanți și invitați speciali, vom premia cei mai buni liceeni, cele mai bune echipe, și vom pune punct acestui eveniment într-un stil de sărbătoare.
4. Share Fun (17 – 21 iulie):
Parcul Iuliu Hațieganu ne oferă o multitudine de atracții. Astfel, vom organiza diverse cupe (fotbal, volei, alergare, street-ball, etc). Pe lângă acestea vom aduce pentru participanți un workshop special de imporvizație, iar serile le vom dedica competițiilor de board games sau de debate.

5. Gala Performantei in Educatie (22 iulie, ora 20.00, Centrul de Cultura Urbana Casino) va încheia cele 7 zile de evenimente. Pe lângă susținerea directă a Ministerului Educației Naționale, a Universității Babeș Bolyai, a Primariei Cluj-Napoca, a unor academicieni români, a unor centre culturale, ong-uri active în zona educației, sau prezența la eveniment a unor reprezentanți ai mediului academic și de business, există o invitație lansată și Președenției României pentru a participa la acest eveniment.

Proiectul este organizat de Asociația 11even din Cluj Napoca, în parteneriat cu Universitatea Babeș Bolyai, Primăria Cluj-Napoca, Ministerul Educației Naționale precum și cu o serie de parteneri instituționali, parteneri corporate și media.

Despre „Creatori de viitor”:

“Creatorii de viitor” sunt tineri excepționali, selectați în fiecare comunitate pe baza unor parametri de performanță în unul din următoarele domenii:
a. Educațional (olimpici internaționali sau naționali, premianți în diverse concursuri educaționale internaționale sau naționale);
b. Cultural (câștigători de premii internaționale sau naționale în proiecte sau concursuri de teatru, muzică, dans etc).
c. Sportiv (câștigători de cupe, medalii și premii naționale și internaționale în competiții sportive diverse, atât individuale cât și de echipă);
d. Leadership școlar (punere în practică a unei idei de antreprenoriat sau implicare deosebită în voluntariat și programe sociale).

Programul a fost lansat în 2014 și a reunit până în prezent peste 80 de liceeni de top din 8 județe din România. În 2015 programul se va dezvolta pe mai multe arii (vezi http://creatorideviitor.ro/despre-noi.php), însă cel mai important proiect rămâne „Champions United”.

Pentru informații suplimentare despre programele Asociației 11even vă invităm să accesați site-ul nostru la adresa www.11even.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.