Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 100 de licee din tara sustin educatia financiara in comunitate si invatarea prin resurse digitale interactive

0
  • 120 de licee din 77 de localitati s-au inscris in competitia „Sustin educatia financiara in comunitatea mea”, organizata de Junior Achievement (JA) Romania cu sprijinul Raiffeisen Bank.

  • Peste 25.600 de liceeni au urmat cursul online de educatie financiara ABCdar bancar.

  • In urma competitiei, 5 licee din tara vor primi finantari in valoare totala de 30.000 de lei, cu care vor cumpara echipamente pentru scoala.

120 de licee din 77 de localitati s-au inscris in competitia „Sustin educatia financiara in comunitatea mea”, organizata de JA Romania cu sprijinul Raiffeisen Bank, si astfel si-au incurajat elevii sa continue invatarea prin utilizarea resurselor digitale interactive incluse in modulul educational ABCdar bancar. In perioada martie – mai, peste 25.600 de liceeni au urmat cursul online de educatie financiara ABCdar bancar, utilizand orice dispozitiv conectat la internet (smartphone, tableta, laptop sau PC) ori prin intermediul aplicatiilor Android si iOS.

Modulul educational ABCdar bancar este dezvoltat pe platforma internationala LMS JA Inspire™ si le ofera elevilor un model de invatare asincron si autonom, prin exercitii interactive cu feedback imediat, materiale video, simulari si sugestii de documentare suplimentara.

Cele mai active licee participante la competitie sunt: Colegiul Economic Virgil Madgearu (Bucuresti), Liceul Tehnologic Marmatia (Sighetu-Marmatiei), Liceul Tehnologic Lazar Edeleanu (Ploiesti), Colegiul National Mihai Viteazul (Bucuresti) si Colegiul National Avram Iancu (Stei).

Cele cinci licee beneficiaza de finantari in valoare totala de 30.000 de lei pentru dotarea cu echipamentele tehnice necesare pentru facilitarea educatiei in scoala sau la distanta.

Suntem bucurosi sa vedem interesul tot mai mare al tinerilor pentru cursurile de educatie financiara pe care le organizam in parteneriat cu Junior Achievement in scolile din Romania, in urma carora invata notiuni pe care le pot aplica deja in gestionarea bugetelor proprii. Avem nevoie de educatie financiara de la varste cat mai fragede, pentru a ne asigura ca adultii de maine vor avea un comportament financiar chibzuit si responsabil”, spune Corina Vasile, director de Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank Romania.

Competitia este la a treia editie si face parte din programul de educatie financiara dezvoltat, incepand cu anul 2010, de JA Romania in parteneriat cu Raiffeisen Bank. Din 2018, modulul ABCdar bancar este la dispozitia liceelor participante la programul JA de educatie financiara in versiune digitala interactiva. Pana acum, peste 55.000 de liceeni au participat online la cursurile de educatie financiara si alti 50.800 de elevi de scoala primara, gimnaziala si liceu au urmat aceste cursuri in unitatile de invatamant.

Despre Junior Achievement (JA) Romania

Junior Achievement Romania, organizatie nonprofit, a fost fondata in anul 1993 si este parte a JA Worldwide® USA si JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizatie internationala de educatie antreprenoriala, economica, financiara si STEM, de orientare profesionala, sanatate si dezvoltare a abilitatilor pentru viata, programele sale fiind urmate in 40 de tari din Europa si peste 100 din lume. In Romania, programele JA de tip „learning by doing” si „project based” sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi si studenti din peste 1.700 de institutii de invatamant si se desfasoara local in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, institutiile de invatamant si comunitatea de afaceri. In 2019, Junior Achievement a celebrat 100 de ani de existenta.

Despre Raiffeisen Bank Romania

Raiffeisen Bank ofera servicii universale de banking pentru 2 milioane de clienti persoane fizice, 92.000 de IMM-uri si 5.700 de companii mari si medii. Peste 650.000 de clienti digitali folosesc aplicatiile Raiffeisen Smart Mobile si Raiffeisen Online. Banca are 4.800 de angajati, o retea de peste 350 de unitati in toata tara, aproximativ 800 de ATM-uri, 300 de masini multifunctionale (MFM-uri) si 20.000 de POS-uri. In ultimii ani, Raiffeisen Bank a intensificat procesul de simplificare si transformare digitala, dezvoltand o serie de solutii de creditare sau plati online, asigurand accesul la servicii bancare oriunde, oricand, de pe dispozitive mobile.

Despre autor

avatar

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.