Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 100 de copii diagnosticati cu boli incurabile vor beneficia de terapie prin tehnologie

0

Peste 100 de copii din intreaga tara, pacienti cu afectiuni incurabile aflati in grija HOSPICE Casa Sperantei, in cele doua centre din Bucuresti si Brasov si mai mult de 100 de membri ai familiilor lor vor beneficia de terapiile asigurate printr-un nou proiect, lansat sub numele „Conexiune pentru ingrijire si compasiune”. Dezvoltat printr-un parteneriat intre Fundatia Vodafone Romania si HOSPICE Casa Sperantei, proiectul va oferi un sistem integrat de servicii medicale, servicii de consiliere psiho-sociala-emotionala, de sprijin educational si servicii de tip respite menite sa ofere parintilor timp liber pentru rezolvarea altor probleme sau pentru a-si recupera fortele. Initiativa este sustinuta de Fundatia Vodafone Romania printr-o finantare de aproape 600.000 de lei, in cadrul programului Connecting for Good, runda de finantare 2017.

????????????????????????????????????

Pe langa serviciile multidisciplinare clasice, proiectul va integra un concept nou de suport adaptat, denumit „Tech Room”, care va fi implementat in cele doua centre HOSPICE din Bucuresti si Brasov. Conceptul consta intr-o camera speciala dotata cu echipamente din domeniul tehnologiilor informatice si mobile de ultima generatie. Micii pacienti vor putea partipa in Tech Room la sesiuni de terapie prin joc si miscare si la sesiuni educationale online. Noul concept este menit sa faciliteze interventiile specializate asigurate de echipa HOSPICE, intr-o maniera atractiva, sporindu-le astfel eficienta.

„Solutiile bazate pe tehnologie sunt utilizate cu mult succes in diverse situatii clinice. Este un fapt confirmat an de an de rezultatele proiectelor pe care le finantam prin programul Connecting for Good in intreaga tara. Jocurile si realitatea virtuala sunt un exemplu de suport care poate avea un rol important in cresterea eficientei serviciilor paliative. De aceea ne bucuram sa sustinem aceasta initiativa a HOSPICE Casa Sperantei, un partener cu care colaboram de multi ani”, a declarat Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Romania.

„«Conexiune pentru ingrijire si compasiune» reprezinta o continuare si o evolutie substantiala a proiectelor derulate anterior cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania, care au pregatit organizatia noastra pentru integrarea tehnologiilor informatice si mobile in managementul tuturor serviciilor pentru pacienti. Obiectivul nostru este sa dezvoltam un sistem complex si integrat de servicii si interventii paliative pediatrice, menite sa contribuie cat mai mult la imbunatatirea calitatii vietii copiilor cu boli incurabile si a familiilor acestora”, a declarat Mirela Nemtanu, Directorul Executiv al HOSPICE Casa Sperantei.

Rezultatele estimate pentru prima etapa a implementarii proiectului includ 200 de episoade de internare de tip respite, 50 de evenimente socio-educationale si de respite, 250 de sesiuni de terapie prin joc si miscare in cadrul camerelor Tech Room din Bucuresti si Brasov, 300 de interventii educationale online pentru copii si 350 de interventii educationale clasice si de consiliere pentru membrii familiilor micilor pacienti. In cursul anului 2018, Fundatia HOSPICE Casa Sperantei va extinde proiectul si la Centrul Socio-Medical de la Adunatii Copaceni.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 19 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din intreaga tara, in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari – copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 26 de milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundatiei sunt disponibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ si www.facebook.com/fundatiavodafone.

HOSPICE Casa Sperantei, organizatie non-profit infiintata in 1992 la Brasov, a introdus conceptul de ingrijire paliativa in Romania. HOSPICE este cea mai mare fundatie din tara care ofera gratuit servicii specializate de acest tip. Organizatia are doua centre cu servicii integrate, in Brasov si Bucuresti, si echipe mobile in Fagaras si Zarnesti, pentru ingrijirea persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de ingrijire paliativa, care sunt oferite in centre de zi, ambulatorii si unitati proprii pentru internare, la domiciliul pacientilor si in spitalele partenere. In cei 25 de ani de existenta, HOSPICE a adus alinare si speranta pentru peste 22.000 de copii si adulti cu boli incurabile.HOSPICE Casa Sperantei dezvolta ingrijirea paliativa la nivel national si international prin informare, prin programe educationale dedicate profesionistilor, pacientilor si comunitatii si prin imbunatatirea legislatiei in materie. Mai multe informatii sunt disponibile pewww.hospice.ro. Detalii suplimentare despre proiectul „Conexiune pentru ingrijire si compasiune” pot fi accesate pe: www.hospice.ro/educatie/proiecte-educatie-dezvoltare.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.