Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 100 de copii au fost implicati in proiectul special ”Joc şi culoare cu măştile călătoare”

0

Peste 100 de copii hipoacuzici şi cu auz normal din 15 judeţe ale României au dat viață alături de 16 voluntari proiectului special ”Joc şi culoare cu măştile călătoare

Asociaţia Audiosofia are plăcerea de a vă anunța că începe ultima etapă a proiectului ”Joc şi culoare cu măştile călătoare”, realizat cu sprijinul Fundaţiei Pentru Comunitate şi MOL România pe parcursul anului 2015.

Ultima etapă este marcată prin două reprezentaţii teatrale susţinute de copii hipoacuzici purtători de implant cohlear sau de aparate auditive convenţionale. Alături de ei vor urca pe scenă copii cu auz normal într-un spectacol special, intitulat ”Măştile din cutia emoţiilor”.

sigla

Reprezentaţiile vor avea loc în taberele naţionale de implant cohlear organizate de Asociaţia ”Ascultă viaţa” şi ”Asociaţia Audiosofia” care se vor desfăşura succesiv, în staţiunile Olimp, respectiv Poiana Braşov.

Pe parcursul întregului proiect, ”Măştile călătoare” au traversat un parcurs variat de la munte până la mare, de la Bucureşti până la Timişoara, antrenând în jocul lor 16 voluntari profesionişti, peste 80 de copii hipoacuzici şi peste 30 de copii cu auz normal, din peste 15 judeţe ale României. Drumul lor a fost presărat de culori, de strigăte de bucurie, de multe jocuri, de emoţii diverse şi de foarte multă prietenie. Experienţele avute pe parcursul celor 8 luni de zile au îmbogăţit paleta de comunicare a copiilor, diversificându-le strategiile de exprimare a emoţiilor.

Acest proiect de anvergură naţională prin care dramaterapia şi terapia prin joc se îmbină într-un mod benefic răspunzând nevoilor acestor copii, se dovedeşte a fi unul de succes ce trebuie continuat şi în următorii ani. Asociaţia Audiosofia pledează pentru derularea a cât mai multor activităţi de acest gen în România şi pentru pregătirea voluntarilor profesionişti (psihologi, logopezi, profesori) care să dobândească abilităţi specifice de abordare a acestor copii.

Partenerii de proiect din acest an: Spitalul de Urgenţă pentru Copii „M.S. Curie”, I.F.A.C.F – O.R.L ”Prof. Dr. Dorin Hociotă”, ”Otomed Medical Center”, Asociaţia ”Corabia Prieteniei”, Asociaţia ”Ascultă viaţa”, Fundaţia Aghora, Asociaţia de Terapie prin Joc şi Dramaterapie din România au ales să-şi dea mâna pentru sprijinirea acestui proiect, înţelegând importanţa şi impactul pe care-l are. De aceea măştile călătoare vor pleca încrezătoare la drum şi de această dată.

Vă aşteptăm așadar în datele de 16 iulie, la orele 19:00 la Complex Majestic din staţiunea Olimp şi 21 iulie, orele 19:00 la Hotel Olimpic din staţiunea Poiana Braşov.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.