Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 100.000 de elevi au primit gratuit manuale de educatie antreprenoriala si financiara

0

Peste 100.000 de elevi din aproximativ 470 de localitati au primit gratuit manuale moderne de educatie antreprenoriala, financiara, de orientare profesionala si pentru dezvoltarea abilitatilor de viata, oferite de Junior Achievement (JA) Romania.

Manualele fac parte din kit-ul educational pus la dispozitie elevilor si profesorilor inscrisi in programele organizatiei.

„Ne bucuram ca si anul acesta elevii care urmeaza programele JA au primit manuale noi si materiale educationale auxiliare care sa le ofere o experienta educationala completa. Ele vin in completarea activitatilor practice, de tip learning by doing, menite sa faca o punte de legatura intre ceea ce elevii invata la scoala si realitatea pe care o descopera atunci cand ies din sistemul educational si intra pe piata muncii”, a spus Stefania Popp, CEO Junior Achievement Romania.

unnamedKit-ul educational cuprinde ghidul profesorului, manualul elevului, auxiliare didactice, pre-teste si post-teste pentru elevi si certificate de participare pentru cei ce parcurg cu succes evaluarea finala. In plus, elevii beneficiaza de webinarii si sesiuni de mentorat de la antreprenori si profesionisti din sectorul de business si au acces la burse si competitii la nivel national si european.

Optionalele Junior Achievement sunt adaptate fiecarei categorii de varsta si pregatesc tinerii pentru realitatea economica, dezvoltandu-le abilitati si competente esentiale pentru cariera si pentru viata.

Desemnate modele de buna practica in educatia europeana, optionalele de educatie antreprenoriala, financiara si orientare in cariera ajuta tinerii sa ia cele mai bune decizii pentru viitorul lor. In Romania, programele sunt implementate gratuit, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale. Acest lucru este posibil datorita sustinerii financiare a peste 25 de companii din comunitatea de afaceri. La nivel international, programele Junior Achievement sunt prezente in 37 de tari din Europa si 121 din toata lumea.

Despre autor

avatar

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din 1.400 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri. Mai multe informatii pe www.jaromania.org.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.