Peste 100.000 de copaci

0

In 2011, Petrom si voluntarii Tarii lui Andrei au inverzit Romania cu peste 100.000 de copaci

  • In 2011, prin  plantarile din „Tara lui Andrei”, Petrom a redat Romaniei 103.000 de copaci pe 21 de hectare, in 7 judete ale tarii;
  • Peste 2.300 de romani au contribuit prin implicare voluntara la actiunile de plantare;
  • Tara lui Andrei este un program de responsabilitate sociala Petrom.

In 2011, Petrom si peste 2.300 de voluntari ai Tarii lui Andrei au reusit sa inverzeasca Romania cu 103.000 de copaci plantati pe 21 de hectare din judetele Buzau, Valcea, Bacau, Teleorman, Bihor, Prahova si Dolj. Toate zonele reimpadurite au fost selectate in functie de nevoile comunitatilor si prin consultarea autoritatilor locale si sunt arii afectate de alunecari de teren sau desertificare.

Primii care au plantat in 2011 au fost buzoienii. In aprilie, peste 800 de voluntari s-au intrecut pentru titlul de campioni ai plantarii din Tara lui Andrei, in padurea Frasin din comuna Spataru. Voluntarii au plantat peste 20.000 puieti de frasin si stejar pe 5 hectare de teren. Plantarile de primavara au continuat la Videle (Teleorman) si Tasbuga (Bacau), unde 500 de voluntari au plantat 16.500 de puieti de salcam si rasinoase pe 4,2 hectare de teren.

Toamna a inceput in Tara lui Andrei cu plantarile de la Suplacu de Barcau (Bihor), Suseni, comuna Bogati (Arges) si Baicoi (Prahova) cand 250 de voluntari s-au alaturat demersului Petrom si au plantat 29.000 de copaci pe 6 hectare pentru un aer mai curat.

Campionatul plantarilor din Tara lui Andrei din 2011 s-a incheiat sambata aceasta, 19 noiembrie, la Marsani (Dolj), o zona grav afectata de seceta si desertificare a solului, denumita si “triunghiul nisipurilor”. Peste 800 de voluntari si-au testat abilitatile in plantarea de copaci si spiritul de echipa si au reusit sa planteze 37.500 de puieti de salcam pe 7,5 hectare.

Plantarile din Tara lui Andrei au fost organizate in acest an sub umbrela Anului European al Voluntariatului si al Anului International al Padurii. Toate actiunile de plantare au fost organizate de Petrom in partenerial cu organizatia non-guvernamentala MaiMultVerde si au fost predate autoritatilor locale dupa finalizare.

In fiecare primavara si toamna, Petrom transforma toti copacii virtuali de pe Tara lui Andrei in realitate, cu ajutorul voluntarilor. Prin toate actiunile online, toti cetatenii Tarii lui Andrei pot contribui la actiunile de plantare si pot sprijini comunitatile afectate de inundatii, alunecari de teren sau lipsa de spatiu verde.

—-

Despre Tara lui Andrei

In octombrie 2009, Petrom a lansat TaraluiAndrei.ro, un program de responsabilitate sociala pentru toti cei care isi doresc sa se implice in rezolvarea problemelor din comunitatea lor si vor sa transforme Romania intr-un loc mai bun. TaraluiAndrei.ro este primul program de responsabilitate sociala Petrom care permite unui numar nelimitat de oameni sa interactioneze, sa comunice, sa se informeze si, mai ales, sa schimbe in mod concret lumea in care traiesc.

—————-

Petrom CSR

„Respect pentru Viitor” este un amplu program initiat de Petrom, la inceputul anului 2007, prin care raspundem nevoilor societatii si mediului inconjurator.

„Respect pentru Viitor” este concretizarea principiilor noastre, care stau la baza dezvoltarii durabile. Credem ca nevoile prezentului pot fi satisfacute cu respect pentru generatiile viitoare si pentru aceasta am ales sa tratam aspectele legate de mediu si cele sociale ca parte integranta a conduitei noastre de business.

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează