Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 1.000 de studenți și absolvenți au aplicat pentru 25 de locuri în programul eMAG Talent Internship

0
  • Departamentul Software Development a atras cei mai mulți candidați, respectiv 491;
  • Cei mai mulți aplicanți sunt studenți și absolvenți ai instituțiilor de învățământ: Academia de Studii Economice București (ASE), Universitatea Politehnică București și Universitatea Craiova;
  • Programul de internship plătit se derulează în lunile iulie și august 2017

Sedinta de brainstorming eMAG (1)

București, 13 iunie 2017 – În cadrul programului eMAG Talent Internship, 1.035 de studenți și absolvenți din București, Iași și Craiova au aplicat pentru cele 25 de poziții deschise în echipele Software Development, Web&Mobile Platform, Targeting Search&Listing Platform, Commercial Platform, Marketplace Platform, Finance, Marketing, International Development și Legal. Concurența a fost de 41 de candidați pe loc în cele trei orașe, Bucureștiul numărând cele mai multe înscrieri. Aici, pentru cele 23 de poziții deschise au aplicat 849 de studenți și absolvenți.

Cele mai căutate poziții de către candidați au fost cele din departamentul Software Development (491), urmat de departamentele Marketing (188), Platforme (105), Finance (88) și Legal (63). Cea mai mare competiție a fost pentru rolul deschis în echipa International Development unde s-au înscris 100 de candidați pentru o singură poziție.

„eMAG Talent Internship este un program aflat deja la a patra ediție și, ca în fiecare an, dorim să descoperim oameni cu potențial, creativi și care își doresc să învețe. Acesta este și motivul pentru care un pas din procesul de aplicare a constat într-un mini interviu mai neobișnuit, format din 3 întrebări. I-am provocat pe candidați să ne spună care sunt cele 3 lucruri care nu i-ar lăsa să doarmă dacă ar fi CEO-ul nostru, ce ar face cu o bufniță pe care au primit-o cadou, fără să o vândă sau să o ofere altcuiva, și pe ce planetă ar alege să trăiască și de ce. Răspunsurile primite ne-au ajutat să înțelegem mai bine modul lor de gândire. Pe parcursul celor 2 luni, internii vor avea mentori care să îi ghideze și să îi ajute în proiectele care le vor fi desemnate, vor fi implicați în proiecte reale cu impact în business și vor avea ocazia să participe la training-uri susținute de colegii din eMAG”, a declarat Cristina Șolea, manager de recrutare eMAG.

Majoritatea candidaților din București care s-au înscris în program provin de la instituții de învățământ precum: Academia de Studii Economice (ASE), Universitatea Politehnică, Universitatea Bucureşti şi Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA). În Iași, cele mai multe aplicații au venit de la studenți și absolvenți ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, iar în Craiova de la Universitatea din oraș.

Ca în fiecare an, în programul eMAG Talent Internship s-au înscris și studenți români de la universități de renume din Marea Britanie, precum Universitatea Lancaster, Manchester, Bristol, Southampton, Sheffield și Westminster.

eMAG Talent Internship este un program plătit și se va derula în perioada iulie – august, iar la finalul acestuia cei mai performanți dintre participanți pot fi angajați în cadrul eMAG.

Despre eMAG

Fondat în 2001 de antreprenori români, eMAG este un pionier al pieței de comerț online din România și a devenit un lider regional, cu prezență în Bulgaria, Ungaria și Polonia. De 15 ani investește constant în servicii care ajută clienții să salveze timp și bani, servicii care au în spate tehnologii dezvoltate în România.

Cu o gamă de produse în continuă creștere atât prin oferta proprie, cât și prin partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate căuta și comanda orice, de oriunde. Clienții beneficiază de servicii cu valoare adăugată precum 30 de zile drept de retur, deschiderea coletului la livrare, call center 24/7, Service Pick Up and Return, finanțare în rate prin eCredit, aplicația de mobil și „Plata cu un click”, serviciul de comandă instant prin swipe.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.