Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 1.000 de copii și tineri cu nevoi speciale vor beneficia de terapii alternative prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor – 2015

0
  • MOL România a anunțat ONG-urile câştigătoare în cadrul celei de-a șaptea ediții a programului MOL pentru Sănătatea Copiilor, care vor sprijini peste 1.000 de copii cu nevoi speciale.
  • MOL România va oferi finanțare totală în valoare de 313.500 de lei pentru 19 proiecte care vor asigura terapii alternative pentru copii și adolescenți cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecţiuni grave.
  • În edițiile precedente, MOL România a susţinut cu peste 1.760.000 de lei 109 de proiecte care au ajutat 8.000 de copii.

MOL România și Fundația pentru Comunitate au anunțat organizațiile non-profit care vor beneficia de finanțare în cadrul celei de-a șaptea ediții a Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor. Proiectele organizațiilor desemnate câștigătoare vor fi folosite pentru sprijinirea, prin terapii alternative, a peste 1.000 de copii cu deficiențe, boli cronice sau care se află în curs de recuperare după afecţiuni grave.

Papusa_2015

„În cele șapte ediții ale Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor au fost înscrise peste 700 de proiecte, majoritatea având ca obiect reintegrarea psihosocială a copiilor cu dizabilități. De asemenea, am remarcat în edițiile mai recente că unele dintre propuneri au ca scop pre-profesionalizarea. Ne bucurăm că primim proiecte de calitate, pe care le putem susține și care arată efortul comunităților și al ONG-urilor pentru a facilita accesul a cât mai multor copii și adolescenți cu probleme grave de sănătate la educație, inclusiv la cunoștințele care în viitor pot asigura și îndeplinirea criteriilor de ocupare a unui loc de muncă. Dorim să susținem în continuare acest program prin care sprijinim soluţionarea unor probleme, alături de specialiști și de familiile celor afectați”, a declarat Kinga Daradics, CEO și Country Chairman al MOL România.

În cadrul ediției a 7-a a programului, organizațiile non-profit și asociațiile care derulează proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională pentru copii și tineri cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecţiuni grave, au depus 87 de proiecte. Dintre acestea, în urma unui proces de evaluare și jurizare, au fost selectate pentru finanțare integrală sau parțială 19 proiecte care vor fi implementate în perioada decembrie 2015 – august 2016.

Fondurile alocate de MOL România pentru această ediție a Programului sunt de 313.500 lei. Dintre cele 19 ONG-uri câștigătoare, 7 vor obține finanțare pentru prima dată în timp ce altele 12 s-au mai numărat printre beneficiari în ediții anterioare ale acestui Program.

Organizațiile selectate provin din București și din județele Bacău, Bihor, Cluj, Covasna, Galați, Harghita, Sibiu și Timiș. Proiectele câștigătoare vizează explorarea și aplicarea de terapie prin artă, meloterapie, ludoterapie, terapie prin dans, hidroterapie, stimulare senzorială, drama terapie, biblioterapie, „legacy making”, atelierele de teatru, terapia asistată de animale, terapie experiențială, terapii combinate, respectiv reabilitarea psihosocială și dezvoltarea unor competențe.

“Diversitatea proiectelor și, implicit, a terapiilor alese pentru finanțare prin acest program arată larga viziune a juriului în selectarea proiectelor. Pregătirea specialiștilor și experiența dobândită în decursul celor șase ediții anterioare ale programului asigură evaluarea complexă ale fiecărui proiect înscris. De asemenea, rezultatele obținute precum și prezentarea acestora către publicul larg odată cu lansarea noii ediții, asigură o bună comunicare între organizațiile din domeniu, specialiști, organizatorul programului și finanțator, în beneficiul copiilor cu dizabilități și familiilor care caută soluții de durată pentru acești copii”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie multinaţională integrată şi independentă din domeniul petrolului și gazelor naturale, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări, o echipă dinamică de 27.000 de angajaţi în întreaga lume și o tradiție de peste 100 de ani în domeniul petrolier. Grupul are peste 75 de ani de experiență în explorarea și producția de hidrocarburi, cu operațiuni de producție în 8 țări și activități de explorare în 14 țări. Grupul controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de circa 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 11 țări, din care aproximativ 200 în România.

Despre Fundaţia pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea, de reabilitarea lor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.