Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Perspective pentru femei în fotbal

0

Fotbalul, în primii ani de viață ai copilului, este un sport ce e încurajat de familie. Și așa și trebuie să fie. Unul din părinți te învață să exersezi, mai târziu începe să te conducă la antrenamentele cu echipa. În ziua meciului, familia și prietenii apropiați vin să te susțină, să te înveselească și să te încurajeze atunci când echipa ta pierde sau când nu ai avut cea mai bună evoluție de pe teren. Probabil că și ei fac multe sacrificii pentru a fi alături de tine, pentru a-ți oferi tot ce pot, pentru a te ajuta să îți îndeplinești visul: de timp, financiare și personale. Fără un angajament constant din partea familiei încă din primii ani ai vieții tale, sunt șanse mari să eșuezi dinainte să începi drumul spre o carieră de profesionistă în fotbal.

sursa: aici.

Tu, la rândul tău, nu trebuie niciodată să te descurajezi și să renunți la visul tău. Dacă renunți și te concentrezi pe faptul că e un sport foarte greu, nu vei avea niciodată o altă șansă să ajungi să fii apreciată la adevărata valoare. Există prea mulți copii talentați, dornici și dedicați în întreaga lume, iar performanța în fotbal nu știe să aștepte.

Când ți-ai dat seama că fotbalul este pentru tine?

Indiferent de momentul în care ai avut această conștientizare, este nevoie să știi că acest sport are foarte multe de oferit, prin urmare, dacă și tu ți-ai pus una din întrebările de mai jos la un moment dat în viață și mai ales, dacă te afli în acel moment al vieții tale în care nu știi ce direcție profesională să alegi, e foarte posibil ca acest proiect să fie unul potrivit pentru tine sau pentru o prietenă de-a ta:

 • La ce facultate să mă înscriu?
 • Să mă înscriu totuși, la o facultate?
 • Ce mi-ar plăcea să studiez?
 • Ce știu să fac?
 • Dacă mă înscriu la o facultate, o să îmi rămână timp pentru a practica sportul meu preferat, fotbalul?
 • Să mă înscriu la o facultate în țară sau în străinătate?
 • La ce echipă voi juca fotbal dacă plec din țară pentru a studia?
 • Cum mă pot întreține singură, fără să depind financiar de părinți?
 • Ce fac în cazul unei accidentările serioase care mă poate scoate din formă pentru mai mult timp?
 • Nu am practicat niciodată fotbalul, dar mi-ar plăcea să lucrez în acest domeniu. Cum pot face acest lucru?
 • Ce aș putea face după ce îmi închei cariera de fotbalistă? Ce voi face concret după ce îmi închei cariera de fotbalistă?
 • Ce perspective îmi oferă fotbalul?
 • Cum pot face ceea ce îmi place și să și fiu plătită pentru acest lucru?

Acestea sunt întrebări pe care ni le-am pus cu toții măcar o dată-n viață și cu care ne-am stresat teribil luni sau poate chiar ani. Știm că deciziile acestea nu sunt niciodată ușoare și că uneori, ce îți dorești tu este diferit față de ce își doresc cei din jur pentru tine.

Însă vine un moment când deciziile îți aparțin în totalitate. Crești, dorința de independență începe să se manifeste din ce în ce mai puternic, și atunci, îți dorești să faci ceea ce îți place, să fii bună în ceea ce faci și să te și poți întreține.

Poate că trăiești chiar acum acest moment, poate că urmează. Știm doar că e inevitabil.
Așa că dacă îți dorești totuși să rămâi implicată în fotbal, credem că e important să te uiți la opțiunile din piață, să îți pui întrebări cu privire la ce ai vrea să faci în continuare și să acționezi în direcția în care îți dorești.

Pentru a veni în întâmpinarea ta cu direcții, răspunsuri, perspective în carieră, oportunități, idei, inspirație și resurse pentru un viitor profesional cât mai plăcut pentru tine în lumea fotbalului, lansăm un proiect ce se numește: ”Perspective în fotbal pentru femei.”

Citeste articolul complet aici.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.