Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pentru al treilea an consecutiv Caravana Docuart se oprește la Brașov

0

Ediția din 2016 a proiectului cinematografic Caravana Docuart va debuta în această primăvară la Cinemateca Patria din Brașov, în perioada 4-5 martie.

Caravana se întoarce pentru al treilea an consecutiv la Brașov cu filmele documentare premiate la București Docuart Fest 2015, singurul festival de film dedicat exclusiv documentarului românesc. În acest an, vor fi proiectate 7 documentare aparținând unor regizori consacrați și studenților.

afis_docuart_BV

„Documentarul e o alternativă la mainstream, Caravana Docuart este alternativa perfectă de a vedea și auzi ce au de spus documentariștii români. Mă consider norocos pentru faptul că Docuart mă ajută să povestesc realități de care mulți nu sunt conștienți. Reacțiile sălii de cinema când vizionează filmul, discuțiile de după dau filmului meu viață”, spune Mihai Dragolea, unul dintre regizorii documentarului „Roboțelul de aur”.

Programul cuprinde documentare „freș”, realizate în perioada 2014-2015, alese după rețeta festivalului din toamnă. Vineri, 4 martie, începând cu ora 17:30, spectatorii sunt invitați să urmărească: „Românești” (R: Artur Borusz), „Brudina” (R: Dragoș Mihai Hanciu), „Călușarii din Bârla” (R: Adriana Oprea) și „Pașaport de Germania” (R: Răzvan Georgescu). Ziua de sâmbătă va începe cu „Afară” (R: Andrei Schwartz) și va continua cu „Roboțelul de Aur” (R: Mihai Dragolea & Radu Mocanu) și „Aliyah Dada” (R: Oana Giurgiu). La proiecții vor fi prezenți o parte din regizorii filmelor, alături de care se vor desfășura sesiuni de întrebări și răspunsuri (Q&A).

„Un film trăiește în timpul proiecției în sala de cinematograf, iar Caravana Docuart permite filmului să trăiască. Ma simt privilegiat să-i pot întâlni pe cei din sală și să pot redescoperi filmul prin ochii lor”, spune Radu Mocanu, regizor, unul dintre regizorii documentarului „Roboțelul de aur”.

Orașul Brașov dă încă o dată startul proiectului, Caravana Docuart bucurându-se, ca și în edițiile precedente, de sprijinul Primăriei Brașov în această inițiativă culturală. Evenimentul este organizat de asociația Docuart, co-finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.
Obiectivul central al Caravanei este acela de a încuraja consumul de film documentar românesc pentru a consolida și susține patrimoniul nostru cinematografic, dar și de a crește un public consumator pentru acest gen cinematografic.

Publicul se bucură de intrare liberă.

Programul proiecțiilor: –>

Vineri, 4 martie
Românești, R.: Artur Borusz (24′) – 17:30
Brudina, R.: Dragoș Mihai Hanciu (17′) – 18:00
Călușarii din Bârla, R.: Adriana Oprea (58′) – 18:45
Pașaport de Germania, R.: Răzvan Georgescu (88′) – 20:15

Sâmbătă, 5 martie
Afara, R.: Andrei Schwartz (86′) – 16:30
Roboțelul de aur, R.: Mihai Dragolea și Radu Mocanu (75′) – 18:15
Aliyah DaDa, R.: Oana Giurgiu (116′) – 20:00

Fileme vor fi urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri cu realizatorii acestora.
Mai multe detalii pe –> caravana.docuart.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.