Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pentru a cheltui judicios cei 105 milioane euro alocați prin programul Romania Start-up Plus este nevoie de focus pe calitatea afacerilor, nu pe criterii artificiale

0

50 de reprezentanți ai autorităților publice, instituțiilor de învățământ, societății civile, instituțiilor de cercetare, camerelor de comerț şi antreprenori au votat joi în unanimitate mai multe propuneri de modificare a ghidului România Start Up Plus care urmează să se lanseze în luna august 2016.

DSC_0022

Joi, 21 iulie, Asociația „Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă” a organizat dezbaterea publică cu privire la condițiile de finanțare propuse de Ministerul Fondurilor Europene prin apelul de proiecte România Start-up Plus, ce va fi lansat în luna august 2016.

Unele dintre cele mai importante măsuri discutate se referă la:

  • Condițiile pentru acordare a tranșelor de finanțare pentru start-up-uri;
  • Posibilitatea de a implementa proiectele în parteneriat;
  • Eliminarea restricțiilor privind programul de formare;
  • Formula de alocare a bugetului proiectului pe tipuri de cheltuieli;
  • Eliminarea restricțiilor pentru participanții la concursul de planuri de afaceri.

Este important să învățăm toate lecțiile din programul anterior şi să ne asigurăm că sunt eliminate disfuncțiile şi barierele artificiale, astfel încât programul să îşi atingă obiectivele şi firmele nou înființate să rămână pe piață într-o proporție cât mai mare. Atenția beneficiarilor trebuie să se concentreze pe calitatea afacerilor şi nu pe îndeplinirea unor criterii artificiale. a declarat Rodica Lupu, președintele Asociației „Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă.

În partea a doua a reuniunii a participat şi domnul Remus Trandafir, consilier al ministrului, care a apreciat demersul şi care a precizat că va lua în calcul toate propunerile, dar şi că susține modificările propuse în măsura în care se propun alternative viabile care să asigure atingerea obiectivelor inițiale stabilite de Minister.

Schema de ajutor de minimis pentru finanţarea start-up-urilor prin programul „România Start-up Plus” poate fi derulată de autorități publice locale, camere de comerț, furnizori de servicii de formare profesională continuă, universități și ONG-uri, fiind finanțate activitățile care urmăresc încurajarea antreprenorialului și a ocupării pe cont propriu prin susținerea înființării de întreprinderi cu profil non-agricol în zone urbane.

Raportul complet al dezbaterii a fost înaintat Ministerului Fondurilor Europene,  împreună cu lista participanților, astăzi, luni, 25 iunie 2016 iunie şi poate fi consultat AICI.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.