Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PeMeserie.ro, platformă pentru orientarea în carieră a tinerilor

0

PeMeserie.ro / Prima platformă pentru orientarea în carieră a tinerilor 

pe meserieTestCentral, unul dintre cei mai importanţi editori de teste psihologice ştiinţifice din România, anunţă lansarea PeMeserie.ro, prima platformă adresată tinerilor ce au nevoie de ajutor pentru orientarea în carieră. În cadrul platformei, aceştia pot găsi trei tipuri de teste psihologice, considerate a fi cele mai relevante la nivel internaţional în domeniul orientării vocaţionale, şcolare sau de carieră: JVIS, testul care identifică interesele vocaţionale, IST, cel care măsoară inteligenţa generală şi BFQ, testul care identifică profilul de personalitate a fiecăruia.

PeMeserie.ro răspunde unei nevoi crescute de asistenţă pentru orientarea în carieră a tinerilor, în contextul unei creşteri alarmante a ratei şomajului în rândul persoanelor  sub 25 de ani. Astfel, în luna iulie a acestui an, statisticile oficiale estimau că un sfert din tinerii români ar putea ajunge şomeri până la sfârşitul lui 2013, un nivel îngrijorător pentru România dar şi la nivel european. Mai mult decât atât, deşi adolescenţii şi tinerii resimt nevoia de consiliere în procesul de alegere a unei cariere potrivite, sistemul educaţional românesc fie nu are instrumentele necesare, fie acestea nu sunt adaptate la realităţile actuale şi nu sunt conforme cu evoluţiile ştinţifice din domeniul psihologiei.

 

_Foto Dan Petre 1„În acest moment, atunci când fac alegeri referitoare la carieră sau la studiile universitare, adolescenţii români sunt influenţaţide factori prea puţin relevanţi, precum presiunea părinţilor, stereotipurile referitoare la o anumită carieră sau de propriile lor intuiţii. PeMeserie.ro îşi propune să elimine factorul întâmplător dintr-un proces atât de important şi să ofere tinerilor şi părinţilor acestora un cadru cât mai ştiinţific şi exact pe baza căruia să ia decizii referitoare la cariera lor” a declarat Dan Petre, reprezentant Testcentral, coordonatorul proiectului.

Fiecare dintre cele trei instrumente de testare disponibile pe platforma PeMeserie.ro este adaptat după teste celebre la nivel internaţional şi verificat pe un eşantion reprezentantiv la nivel national.Testele sunt avizate de Colegiul Psihologilor din România urmând standardele impuse de autorităţile mondiale în domeniul evaluării psihologice.

Navigarea în platforma PeMeserie.ro este uşoară şi intuitivă, accesul la fiecare test fiind realizat prin achitarea unei taxe de 10 EUR + TVA prin SMS la nr. 7575 valabil în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote. Suma este retrasă din contul cartelei Pre Pay (pentru utilizatorii de cartelă) sau este taxată în următoarea factură emisă de operatorul de telefonie mobilă (pentru utilizatorii care deţin un abonament). Utilizatorii primesc la numărul de telefon de pe care efectuează comanda un cod cu care se pot loga pe site-ul pemeserie.ro pentru completarea testului achiziţionat.

Despre cele trei teste disponibile pe platforma PeMeserie.ro

Testul JVIS (Jackson Vocational Interest Survey) reprezintă un instrument eficient în măsurarea intereselor personale, util în clarificarea deciziilor de carieră, realizând un tablou cât mai exact al intereselor unei persoane şi al modului în care acestea corespund domeniului de studiu ales sau carierei avute în vedere. Testul a fost creat de Douglas N. Jackson, una dintre marile personalităţi ale psihometriei mondiale contemporane şi este unul dintre cele mai elaborate teste psihologice, utilizând metode moderne de construcţie a scalelor

Testul IST (Intelligenz-Struktur-Test 2000 R) evaluează nivelul general de inteligenţă a fiecăruia, precum şi cele trei tipuri de inteligenţă din structura acestuia: cea verbală, numerică şi figurală. Întrebările testului necesită utilizarea raţionamentului şi logicii în rezolvarea de probleme diverse.

Testul BFQ (Big Five Questionnaire) este realizat teoriei actuale din studiul personalităţii umane, modelul Big Five, care susţine că aceasta poate fi descrisă de cinci factori majori, aceiaşi oriunde în lume: stablitate emoţională/nevrotism, extraversie, deschidere mentală/ spre experienţă, agreabilitate/ amiabilitate şi conştiinciozitate. Testul BFQ măsoară aceşti 5 mari factori, împreună cu un număr de 2 trăsături sau faţete pentru fiecare factor.

TestCentral/ D&D Consultants

Serviciul PeMeserie.ro este oferit de TestCentral/ D&D Consultants, cel mai mare editor de teste psihologice ştiinţitifice din România, cu un portofoliu de peste 70 de instrumente  în toate ariile evaluării psihologice.

TestCentral este un proiect profesionist care contribuie de peste 10 ani la dezvoltarea psihologiei româneşti şi a ştiinţelor asociate acesteia. Proiectul s-a concentrat pe zona de maximă competenţă a membrilor săi: psihodiagnosticul şi evaluarea psihologică. Toate testele promovate de TestCentral sunt instrumente psihometrice consacrate la nivel internaţional, semnate de profesionişti proeminenţi, care au primit recunoaşterea largă a comunităţii psihologice internaţionale. Toate testele publicate în România trec printr-o etapă de traducere şi de adaptare culturală, validare şi etalonare ce durează între 12 şi 14 luni.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.