Pe 11 octombrie 2012 reîncepe „Ora de educaţie muzicalã”, un proiect original marca Radio Radio România Cultural

0

A doua ediţie a proiectului „Ora de educaţie muzicalã’’ reîncepe joi, 11 octombrie 2012, de la ora 13,  la Şcoala generalã 193 din sectorul 6, aflatã în cartierul Drumul Taberei.

Invitatul primei lecţii nonformale de muzicã din acest an şcolar este violonistul Gabriel Dãnilã, şef de partidã la Orchestra de Camerã Radio.

Elevii care vor fi prezenţi la aceastã întâlnire vor afla de la moderatorul ediţiei Cristian Marica şi de la invitatul sãu, prin ce sunt diferite sunetele viorii de ale altor instrumente muzicale, ce înseamnã „partida muzicalã” sau cum este organizatã o orchestrã de camerã profesionistã.

Ca şi în anul şcolar trecut, realizatorii Radio România Cultural beneficiazã de sprijinul Orchestrelor şi Corurilor Radio ale Societãţii Române de Radiodifuziune, Inspectoratului Şcolar General al Capitalei şi al conducerii şcolii 193 prin doamnele profesoare Nicoleta Bericiu (consilier educativ) şi Loredana Pistol ( învaţatoare).

Impresiile elevilor vor fi preluate şi difuzate în emisiunea Alernative (realizator Mirela Nicolae).

Pentru mai multe detalii, accesaţi: www.radioromaniacultural.ro, www.culturalazi.ro

 

Despre proiect:

Proiectul „Ora de educaţie muzicalã” se adresează elevilor din şcolile şi liceele bucureştene situate în cartierele mãrginaşe ale oraşului.

 

Radio România Cultural  organizeaza pentru elevii din Bucureşti, o orã de muzicã la care aceştia sunt stimulaţi sã participe bilunar, în mod direct şi real cu ajutorul instrumentiştilor şi al realizatorilor din radio, al înregistrãrilor muzicale produse de Radio România şi ulterior,(cu elevii din alte judeţe) prin intermediul unui concurs organizat în mediul virtual şi la finele orei de curs.

 

Intenţia iniţiatorilor sãi este de a le transmite elevilor, prin orele deschise de muzicã şi prin competiţiile propuse, importanţa limbajului universal al muzicii care promoveazã toleranţa, înţelegerea şi comunicarea între oameni, apartenenţa fiecãrui individ la valorile perene ale umanitãţii. Si, sã nu uitãm, elementele unui univers mai relaxat şi ordonat care sã-i ajute pe aceştia sã se (re)descopere şi sã-i (re)descopere pe cei din jur.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează