Pe 11 octombrie 2012 reîncepe „Ora de educaţie muzicalã”, un proiect original marca Radio Radio România Cultural

0

A doua ediţie a proiectului „Ora de educaţie muzicalã’’ reîncepe joi, 11 octombrie 2012, de la ora 13,  la Şcoala generalã 193 din sectorul 6, aflatã în cartierul Drumul Taberei.

Invitatul primei lecţii nonformale de muzicã din acest an şcolar este violonistul Gabriel Dãnilã, şef de partidã la Orchestra de Camerã Radio.

Elevii care vor fi prezenţi la aceastã întâlnire vor afla de la moderatorul ediţiei Cristian Marica şi de la invitatul sãu, prin ce sunt diferite sunetele viorii de ale altor instrumente muzicale, ce înseamnã „partida muzicalã” sau cum este organizatã o orchestrã de camerã profesionistã.

Ca şi în anul şcolar trecut, realizatorii Radio România Cultural beneficiazã de sprijinul Orchestrelor şi Corurilor Radio ale Societãţii Române de Radiodifuziune, Inspectoratului Şcolar General al Capitalei şi al conducerii şcolii 193 prin doamnele profesoare Nicoleta Bericiu (consilier educativ) şi Loredana Pistol ( învaţatoare).

Impresiile elevilor vor fi preluate şi difuzate în emisiunea Alernative (realizator Mirela Nicolae).

Pentru mai multe detalii, accesaţi: www.radioromaniacultural.ro, www.culturalazi.ro

 

Despre proiect:

Proiectul „Ora de educaţie muzicalã” se adresează elevilor din şcolile şi liceele bucureştene situate în cartierele mãrginaşe ale oraşului.

 

Radio România Cultural  organizeaza pentru elevii din Bucureşti, o orã de muzicã la care aceştia sunt stimulaţi sã participe bilunar, în mod direct şi real cu ajutorul instrumentiştilor şi al realizatorilor din radio, al înregistrãrilor muzicale produse de Radio România şi ulterior,(cu elevii din alte judeţe) prin intermediul unui concurs organizat în mediul virtual şi la finele orei de curs.

 

Intenţia iniţiatorilor sãi este de a le transmite elevilor, prin orele deschise de muzicã şi prin competiţiile propuse, importanţa limbajului universal al muzicii care promoveazã toleranţa, înţelegerea şi comunicarea între oameni, apartenenţa fiecãrui individ la valorile perene ale umanitãţii. Si, sã nu uitãm, elementele unui univers mai relaxat şi ordonat care sã-i ajute pe aceştia sã se (re)descopere şi sã-i (re)descopere pe cei din jur.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.