Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pe 1 mai #StămAcasă 🎶 Spectacolul continuă pe pagina de Facebook unteatru

0

Pe 1 mai #StămAcasă.

unteatru difuzează gratuit spectacolul ,,Hamlet’’ și concertul ,,9 piese remixate’’, de Alex Ștefănescu

După ce a ajuns deja în casele a zeci de mii de spectatori, seria de transmisiuni unteatru continuă vineri, pe 1 mai, cu două noi spectacole difuzate gratuit pe pagina de Facebook. Programul special dedicat românilor de pretutindeni invită iubitorii de muzică și teatru să rămână acasă, oferindu-le șansa unor întâlniri autentice cu o parte dintre artiștii din familia unteatru. De la ora 18:00, spectatorii vor putea urmări gratuit ,,Hamlet’’, difuzat cu sprijinul Asociației Pentru Cultură și Arte Arbor, iar de la ora 21:00, cele mai cunoscute piese de teatru vor fi repovestite, cântate și parodiate pe muzică de actorul Alex Ștefănescu, în duet cu chitara lui.

Personajele lui Shakespeare prind viață pe micile ecrane, interpretate magistral de Alina Berzunțeanu, Richard Bovnoczki și Peter Kerek. Încercând să se răzbune pe cel care i-a ucis tatăl, Hamlet ajunge să se răzbune pe el însuși până ce ajunge la tăcere. Spectacolul premiat în 2018 la Festivalul Shakespeare de la Gdansk renunță la orice privire exterioară asupra poveștii și urmărește filmul acestei răzbunări imposibile strict din interiorul lui Hamlet. Transmisiunea programată de la ora 18:00 pe pagina de Facebook unteatru este un dar oferit iubitorilor de teatru din Republica Moldova și România de Asociația pentru Cultură și Arte ARBOR. Sponsorizând difuzarea gratuită a spectacolului, ARBOR sprijină și continuarea activității unteatru – un spațiu independent care se auto-finanțează, susținându-se exclusiv din vânzarea de bilete.

Seara va continua cu ,,9 piese remixate’’, un concert cu Alex Ștefănescu care prezintă într-o lumină surprinzătoare câteva dintre cele mai faimoase texte din dramaturgia universală. De la ora 21:00, spectatorii sunt invitați să redescopere lumea teatrului în acorduri de chitară. Chiar dacă nu vom respecta tradiția petrecerilor și întâlnirilor în aer liber, de 1 mai evenimentele se vor ține lanț în casele românilor.

Primul teatru din România care și-a mutat activitatea în online chiar la începutul crizei, unteatru continuă să difuzeze înregistrări ale celor mai apreciate spectacole din repertoriu, prin intermediul platformelor de ticketing partenere. Programul reprezentațiilor transmise perioada următoare este disponibil pe www.unteatru.ro. Achiziționând bilete la spectacolele difuzate online, spectatorii susțin continuitatea proiectului independent grav afectat în contextul închiderii tuturor spațiilor culturale.

Despre unteatru

Un proiect independent lansat în urmă cu 10 ani, unteatru s-a remarcat în peisajul cultural autohton prin producții de calitate, apreciate nu numai de publicul bucureștean, ci și de juriile marilor festivaluri de profil. O întreagă comunitate de artiști s-a format de-a lungul timpului în jurul acestui spațiu construit din dorința de a oferi un mediu al libertății totale de exprimare prin teatru.  În 2019, unteatru a fost distins cu Premiul de excelență UNITER – cea mai importantă recunoaștere oferită unei instituții artistice de către profesioniștii din lumea teatrului. În tot acest timp, proiectul s-a susținut exclusiv din și prin vânzarea de bilete, cele mai multe dintre spectacole fiind produse cu resurse minime, din dragoste pentru teatru

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.