Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Patru Mâini își propune să renoveze peste 35 de școli și grădinițe în 2015

0

Patru Mâini își propune să renoveze peste 35 de școli și grădinițe în 2015

– programul de renovări al companiei a ajuns la a treia ediție –

Patru Mâini, producător român de materiale de construcții pentru finisaje și integrator de servicii și soluții pentru personalizarea caselor, a demarat în luna aprilie programul anual de renovări, prin care își propune să renoveze 38 de școli, grădinițe și spitale de copii din toată țara. Programul este bazat pe fondurile strânse din vânzarea a trei produse ale companiei, intrate la promoție. Astfel, 1 leu din fiecare sac de Primus MacroGranular Alb, Primus Glet de Interior și Primus ExtraFlex vândut în perioada mai – septembrie 2015 merge într-un Fond pentru Comunitate și mai departe, în renovări. Totul se întâmplă local, banii strânși în fiecare județ fiind folosiți la renovarea unei clădiri din raza acestuia.

Patru Maini _ GSC _ 1

Spre deosebire de anii trecuți, programul din 2015 include o puternică componentă digitală, modelată în jurul comunității strânse pe pagina de Facebook a Patru Mâini. Astfel, la începutul anului, compania a lansat o aplicație cu ajutorul căreia oricine putea propune sau vota o clădire în program. În aplicație au fost înscrise peste 70 de clădiri, care au obținut mii de voturi. Dintre acestea, 26 au intrat în programul de renovări din 2015. Restul, până la 38, sunt grădinițe și școli incluse în programele din anii trecuți, a căror renovări au fost extinse și în 2015. Lista completă a clădirilor care vor fi renovate se găsește pe site-ul Patru Mâini.

Campania de strângere de fonduri pentru renovări, „1 leu pentru Comunitate”, se desfășoară în perioada mai, în toată țara. Produsele Patru Mâini se găsesc în Dedeman, Hornbach și Praktiker. Lucrările vor începe în toamnă și vor dura până în primăvara lui 2015.

„Anul acesta am vrut să implicăm beneficiarii, adică copiii, profesorii și părinții, încă de la început în programul de renovări, iar aplicația de ajutor, cum îi spunem noi, a funcționat perfect în acest sens. Am primit foarte multe reacții pozitive și foarte multe înscrieri. Ce ne-a surprins însă au fost mini-campaniile pe care mulți dintre cei care au înscris clădiri le-au demarat ca să strângă voturi. O doamnă ne-a spus că le-a scris tuturor rudelor și foștilor colegi plecați în străinătate să voteze grădinița din satul natal. Acesta este exact spiritul pe care vrem să îl promovăm prin toate acțiunile noastre: o comunitatea poate crește și singură, fără ajutor din exterior. Tot pe asta se bazează și campania de strângere de fonduri pentru renovări: o parte din banii pe care, de exemplu, un brăilean îi dă pe materialele noastre când își renovează casa, se întorc tot în Brăila, la școala în care va învăța copilul lui. E un cerc complet”, a declarat Claudia Russu (Marketing Manager, Patru Mâini).

Pe 15 iunie, Claudia Russu a înmânat premiul pentru „Impact” în cadrul Galei Societății Civile, eveniment pe care Patru Mâini îl susține de doi ani. La această secțiune au fost două proiecte câștigătoare: grupul de inițiativă civică “Iașiul iubește Teii” și Organizația “Salvați Copiii România” pentru proiectul “Grija pentru Copii”, realizat alături de Dorna.

În cadrul Galei, invitații au putut viziona, în holul Ateneului Român, o expoziție cu fotografii realizate de Barna Nemethi prin Moldova de Nord, parte din „România de ajutor”, un proiect de lungă durată care își propune să documenteze comunitățile în care Patru Mâini s-a implicat până acum și va implica o serie mai largă de artiști. Mai mult despre proiect pe blog.patrumaini.ro.

Campania „1 leu pentru Comunitate”, cât și aplicația de ajutor și proiectul „România de ajutor” au fost create de Rusu+Borţun Brand Growers, agenţie de strategie şi manifestare creativă de brand și au componente online și in-store. Echipa care a participat la dezvoltarea acestora e formată din Cătălin Rusu (Creative Director & Managing Partner), Adriana Lungu (Executive Director), Mihaela Neaţu (Senior Creative), Ionuț Maxim (Digital Copywriter), Laurențiu Năstase (Front-end developer), Gabriel Kirmaier (Web Designer), Raluca Țurcanașu (Brand Growing Executive) și Anca Uscătescu (Senior Graphic Designer & DTP).

***

Patru Mâini este un producător 100% românesc de materiale de construcţii pentru finisaje şi un integrator de servicii și soluții pentru personalizarea caselor. Compania a fost înfiinţată în anul 2003 şi produce adezivi, tencuială decorativă, produse de finisare a faţadelor, chituri de rosturi, cu o capacitate de 80.000 tone anual. Gamele principale de produse sunt Primus (pentru meşteri și ingineri), Primus Optimus (destinată arhitecților, beneficiarilor finali şi consilierii acestora.

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.