Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Patru judeţe au fost loc de întâlnire pentru voluntari la plantări de copaci

0

Inițiativa „Plantăm fapte bune în România” a reunit voluntari dornici să se implice activ în cadrul acţiunilor de împădurire din 4 judeţe care au plantat în lunile de primăvară: Timiş, Vâlcea, Iaşi şi Giurgiu.

În judeţul Timiş, cei 10.000 de puieţi rămaşi din toamna anului trecut au fost plantaţi cu ajutorul a 600 de voluntari. Viitoarea perdea forestieră va avea rol de protecţie a unei părţi din localităţile SînMihaiu Român şi SînMihaiu German.

Plantam

La Feteni, în judeţul Vâlcea, 150 de voluntari au plantat 2.200 de puieţi de gorun şi frasin pe o suprafaţă de 0.4 hectare, rolul pădurii fiind acela a rezolva alunecările de teren din zonă. În toamna anului trecut, alţi 9.500 de puieţi au fost plantaţi aici.

Ieşenii au plantat primăvara aceasta, într-o locaţie nouă. Pe 2 aprilie, la Leţcani, 8.000 de puieţi au fost plantaţi pe o suprafată de 2 hectare.

”Am început acțiunile de plantare în localitatea Lețcani și ne propunem ca în următorii ani să plantăm aici o suprafață de aproximativ 20 de hectare. Avem planuri mari, dar ne bucurăm de susținerea cetățenilor şi a administrației locale. Deși vremea nu a fost prietenoasă cu noi sâmbătă, nu am renunțat și am reușit să realizăm ceea ce ne-am propus. Am plantat împreună cu 350 de voluntari o suprafață de 2 ha”, declară Livia Bibire, coordonator judeţean Iaşi.

În acelaşi weekend, la Malu, localitate din judeţul Giurgiu, 1.000 de puieţi de salcie şi plop au fost plantaţi de către angajaţi ai companiilor Mega Image, HP, HPE, Wipro şi Unicredit Bank, sponsorii proiectului, au revenit la Giurgiu pentru completarea plantaţiei începute pe 14 noiembrie 2015.

Vă reamintim că „Plantăm fapte bune în România” și Publicis Groupe România au lansat în primăvara acestui an campania Green Endorsement. Voluntarii participanți la acțiunile de împădurire naționale organizate de „Plantăm fapte bune în România” vor primi certificatul Green Endorsement recunoscut de cele mai mari companii din țară.

Green Endorsement este un certificat care atestă că implicarea în organizarea inițiativei de împădurire națională, sub formă de organizator sau plantator, dovedește calități importante pe care orice companie și le-ar dori de la angajații săi. Deja peste 30 de companii multinaționale și alți jucători importanți din economia românească acordă formal atenție voluntariatului în analiza profilului candidatului.

„Plantăm fapte bune în România” va continua cu o acțiunile cu îngrijirea plantațiilor (atât cele de anul acesta cât și cele din anii anteriori), iar în toamnă o acțiune masivă de împădurire în aceeași zi în mai multe județe. Voluntarii organizatori se pot înscrie pe link-ul acesta, iar voluntarii plantatori aici.

Despre „Plantăm fapte bune în România”

Din 2011 şi până în prezent, 22.180 voluntari au plantat și îngrijit 462.200 copăcei pe un total de 135,5 hectare de terenuri publice neproductive în 20 de judeţe. În 2013 inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat șase distincții din partea comunității. Reprezentantul legal al inițiativei este Asociaţia EcoAssist din București.

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.