Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Patrimoniul Cultural Naţional al României” pe platforma on-line  CULTURADATA INTERACTIV 

0

INCFC lansează secţiunea ”Patrimoniul Cultural Naţional al României” pe platforma on-line  CULTURADATA INTERACTIV 

INCFC introduce pe platforma CULTURADATA INTERACTIV lansată în luna ianuarie, o nouă secțiune dedicată Patrimoniului Cultural Național al României. Începând cu data de 24 martie, în cadrul secțiunii vor fi disponibile date statistice referitoare la distribuția numărului de monumente istorice la nivel de județ, în funcție de natura lor, de importanța și tipologia structurală. “Monumentele istorice sunt bunuri imobile, construcții și terenuri situate pe teritoriul României, semnificative pentru istoria, cultura și civilizația națională și universală.” (Legea Nr. 422 din 18 iulie 2001 Art 1., Aliniatul 2).

Secţiunea nou lansată relevă publicului indicatori reprezentând numărul total de monumente istorice; monumente de arheologie; de arhitectură; de for public; monumente memoriale şi funerare; monumente de interes național (categ. A) şi de interes local (categ. B), număr de monumente, situri, așezări şi numărul de monumente aflate în lista Patrimoniului Mondial UNESCO, la nivel naţional, județean şi al regiunilor de dezvoltare.

Sursa datelor este Institutul Național al Patrimoniului, prin Lista Monumentelor Istorice publicată în 2015 și prin date furnizate la cererea INCFC.

Alături de celelalte două secţiuni: “Cartografierea sectorului cultural” şi “Vitalitatea culturală a oraşelor”, noua secţiune pentru Patrimoniul cultural naţional al României” vine să întregească platforma CULTURADATA INTERACTIV, permiţând utilizatorilor să cuprindă în ansamblu imaginea dinamică a infrastructurii culturale din ţara noastră.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.