Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pasteur Filiala Filipești a început să producă geluri igienizante pentru uz uman

0

Producătorul de medicamente veterinare din grupul Farmavet – Pasteur

Pasteur Filiala Filipești a început să producă geluri igienizante pentru uz uman

  • Industria veterinară din România poate contribui la eforturile împotriva Covid19

  • Compania și-a adaptat capacitatea de producție și a extins certificarea pentru a realiza produse de uz uman necesare în pandemie

Pasteur Filiala Filipești, unul dintre cei mai importanți producători de preparate biologice și medicamente generice veterinare din România, și-a adaptat procesele de producție și aprovizionare pentru a putea realiza produse de uz uman utile în contextul actual. Compania a lansat o gamă de igienizanți sub formă de soluții si gel pe bază de alcool în concentrație de 70%, în 9 forme de prezentare. Pasteur Filiala Filipești, care produce deja soluții dezinfectante profesionale, apreciază că va putea ajunge la un volum lunar de 50 tone de igienizanți CleanSkin. Încă de la începutul pandemiei, compania a întreprins acțiuni rapide pentru a putea obține recertificarea GMP cosmetic (Good Manufacturing Practices), standardul care definește procesele necesare pentru garantarea calității produselor cosmetice.

Industria veterinară poate contribui la eforturile împotriva pandemiei. Prin compania noastră, Pasteur Filiala Filipești, avem competențele și capacitățile de a dezvolta și produse pentru uz uman. Linia de igienizanți de mâini pe care o lansăm va ajuta la creșterea per ansamblu a disponibilității și accesibilității dezinfectanților de uz larg. Contribuțiile companiilor din diverse domenii ne ajută pe noi toți să facem față mai bine situației actuale”, a declarat Irina Roșu, CEO al grupului Farmavet – Pasteur.

Ținând cont de utilizarea intensivă a dezinfectanților în această perioadă, echipa de dezvoltare a integrat preocupările și atenționările medicilor dermatologi referitoare la vulnerabilizarea pielii sub efectul acestor produse. Se estimează că personalul medical trebuie să își igienizeze mâinile în medie de 100 de ori într-o tură de 12 ore. Astfel, soluțiile CleanSkin au fost formulate în laboratoarele companiei pentru a include agenți care să prevină deshidratarea și să ajute la reducerea inflamațiilor epidermei (aloe vera și glicerină), asigurând în același timp eficiența igienizării. Produsele sunt disponibile în diverse variante de prezentare, de la 30ml la 5L.

Pasteur Filiala Filipești este și producătorul dezinfectantului Aldezin, biocid testat și certificat de laboratorul J.S Hamilton Polonia ca fiind eficient împotriva Coronavirusurilor umane într-o concentrație de 3%, cu un timp de expunere de 60 de minute. Aldezin a fost recent avizat pentru categoria TP2 – dezinfectare în spații publice, private și industriale – de către Comisia de Biocide a Ministerului Sănătății.

Pasteur Filiala Filipești este unul dintre cei mai importanți producători de preparate imunologice și medicamente generice din domeniul veterinar din România. Compania deține la București o capacitate de producție care realizează vaccinuri, reagenți și kit-uri de diagnostic. Pasteur Filiala Filipești deține alte două facilități de producție certificate GMP (Good Manufacturing Practices) la Filipeștii de Pădure, unde realizează soluții injectabile, comprimate, soluții orale, pulberi, suspensii și unguente din categoriile antibiotice, anti-inflamatoare, antiparazitare, produse hormonale, oftalmice și otice, vitamine, minerale și rehidratante, raticide, insecticide, cosmetice, dezinfectanți și detergenți.

Pasteur Filiala Filipești S.A. face parte, alături de Farmavet S.A. – distribuitor major de produse și soluții veterinare și FNC Nutritie Pietroiu SRL – producător de furaje animale, din grupul Farmavet – Pasteur*.

*Grupul Farmavet – Pasteur nu reprezintă o entitate juridică. Termenul denumește generic managementul integrat al celor trei entități.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.