Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pasionat de tehnologie? Concursul Digital Kids powered by UPC asteapta proiectul tau!

0

Copiii pasionati de programare si robotica pot sa isi inscrie proiectele in Concursul “Digital Kids powered by UPCla una dintre cele 5 categorii propuse: Aplicatii pentru scoala, Jocuri, Utilitare, Roboti si Multimedia.

Participantii, cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani, pot sa isi inscrie proiectele in competitie pana pe 26 mai 2015 la ora 20.00, avand ocazia sa concureze pentru zeci de premii, printre care laptopuri, telefoane smart, tablete precum si alte gadgeturi de ultima ora.

IMG_2223

Prin intermediul acestei competitii, Asociatia Edusfera, UPC Romania si Centrul de Creatie Tehnica pentru Tineret (inventeaza.ro)isi propun sa descopere si sa premieze copiii pasionati de tehnologie si robotica. inscrierea lucrarilor se face online, pe site-ul concursului: concurs.digitalkids.ro, prin completarea unui formular de concurs specific categoriei dorite. Proiectele transmise vor fi evaluate de un juriu independent care va selecta cate 5 participanti la finala concursului Digital Kids pentru fiecare categorie, urmand ca dupa prezentarea lucrarilor din 10 iunie de la Impact Hub Bucuresti sa aiba loc premierea castigatorilor.

Tehnologia reprezinta una dintre temele predilecte pe care se concentreaza programele noastre de investitii in comunitate. Ne face o deosebita placere sa sustinem concursul Digital Kids powered by UPC si astfel sa descoperim copii si tineri extraordinari, sa facem cunoscute ideile si proiectele lor inovatoare – combinatia ideala intre creativitate si tehnologie. Motivul principal de mandrie pentru UPC este ca am reusit sa aducem in atentia tuturor potentialul enorm al generatiei actuale de tineri pasionati de tehnologie si le oferim resursele de care au nevoie pentru a-si duce mai departe visurile”. – Robert Redeleanu, Chief Marketing Officer, UPC Romania.

Suntem foarte incantati de reactiile pe care le-am primit din partea copiilor, parintilor si profesorilor de informatica in legatura cu aceasta competitie. Elementul cel mai apreciat a fost cel legat de partea practica – ne propunem sa premiem felul in care copiii pot utiliza in practica notiunile de programare si robotica – creativitatea, utilitatea, complexitatea proiectelor lor, fie ca este vorba despre aplicatii, jocuri, proiecte multimedia sau roboti cu diferite functii” – Tincuta Apateanu, Presedinte Asociatia Edusfera

Castigatorii “Digital Kids powered by UPC” vor fi premiati cu laptopuri, telefoane, tablete grafice si alte gadgeturi oferite cu sprijinul UPC Romania, Adobe, ADD Media, Cyberghost si DeviceHub.net care ii vor rasplati pentru inovatia, originalitatea si pasiunea de care dau dovada prin proiectele participante la competitie.

Organizator: Asociatia Edusfera

Partener principal: UPC Romania

Co-organizatori: Centrul de Creatie Tehnica pentru Tineret (inventeaza.ro), Impact Hub Bucharest si ROSEdu

Sponsori: Adobe, ADD Media, Cyberghost si DeviceHub.net

Parteneri media: Stiinta & Tehnica, Adevarul, Toti Pentru Unu, Akcees, Fun Science, Oraselul Cunoasterii si Romania Pozitiva

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Asociatia Edusfera a fost infiintata in anul 2012, cu misiunea de a sustine accesul la o educatie de calitate al copiilor si tinerilor romani prin dezvoltarea de programe in domeniul educatiei. Asociatia Edusfera promoveaza importanta educatiei in domeniul stiintelor si tehnologiei. Asociatia Edusfera este implicata in activitati de advocacy pentru introducerea cursurilor de programare in toate scolile din Romania. Peste 200 de copii participa la cursurile Digital Kids organizate in Bucuresti si Cluj-Napoca.

Asociatia Centrul de Creatie Tehnica pentru Tineret (inventeaza.ro) este o organizatie non-guvernamentala, fondata in 2011, care sprijina initiativele inovatoare in domeniul tehnologic cu accent pe robotica, programare si automatizari, fiind de altfel si primul hackerspace din Romania. De-a lungul timpului, inventeaza.ro a castigat mai multe premii la competitii de profil, dintre care: premiul 1 Yahoo Open Hack 2011, premiul 1 Webstock 2011, mentiune Inventika 2011 etc. De asemenea, ne mandrim cu organizarea a peste 100 workshopuri si indrumarea a peste 600 de elevi si studenti.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.