Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pasărea Rock Simfonic, o nouă provocare Baniciu, Kappl & Lipan

0

Pasărea Rock Simfonic este o nouă provocare pe care proiectul muzical fondat anul trecut de  Mircea Baniciu, Josef Kappl și Ovidiu Lipan Țăndărică o lansează publicului meloman. Prin acest proiect, piesele originale ale trupei Pasărea Rock vor fi reorchestrate și oferite publicului într-o interpretare de excepție demnă de scenele celor mai mari festivaluri din lume.

Primul concert Pasărea Rock Simfonic are loc la Ploiești, în data de 29 mai, de la ora 19:30 pe Esplanada Palatului Culturii, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești. Dirijor: Vlad Mateescu. Invitat special: Flaviu Crișan

Poster PASAREA ROCK simfonic PLOIESTI E

Prin definiție, rock-ul simfonic se caracterizează prin combinarea genului muzicii rock cu cel al muzicii simfonice și presupune colaborarea unei formații rock cu o orchestră simfonică. Această colaborare îmbracă mai multe forme în ceea ce privește abordarea repertoriului, compoziția și aranjamentul muzical. În cazul Pasărea Rock Simfonic compoziția există deja, iar aranjamentul muzical pentru componența formației de gen rock se va extinde și asupra unei orchestre simfonice. Așadar, formația Pasărea Rock va concerta piese din repertoriul propriu, în colaborare cu o orchestră simfonică.

 

Repertoriul spectacolului Pasărea Rock-Simfonic include compozițiile proprii ale trupei: Praznic năprasnic, Călușandra, Pasărea Calandrinon, Legenda, Zoreaua; compoziții din prina opera rock-simfonic „Meșterul Manole”: Pe Argeș în jos, Rugăciune către Domnul și hituri binecunoscute Mircea Baniciu: Hanul ulciorului nesecat, Eșarfă în dar etc.

 

Proiectul muzical Pasărea Rock Simfonic este un spectacol complex de sunet, imagini și lumini, impesionant prin execuție și dinamic prin compozițiile și temele rock. Concertul va fi completat de costume și proiecte de video-design în concordanță cu mesajul și linia muzicală. Reprezentațiile Pasărea Rock-Simfonic vor fi organizate într-un turneu de promovare a proiectului în orașele mari ale țării.

 

Pasărea Rock înseamnă Mircea Baniciu, voce; Josef Kappl, chitară bas; Ovidiu Lipan, baterie, și Cristi Gram, chitară electrică.

 

Primele două concerte Pasărea Rock Simfonic sunt:

29 mai 2015, Ploiești, Esplanada Palatului Culturii, ora 19:30, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești, dirijor – Vlad Mateescu. Orchestra Simfonică a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești este recunoscută la nivel internațional, cu turnee efectuate pe trei continente, colaborări cu dirijori şi solisti de talie internaţională și participări la numeroase festivaluri de renume.

Organizator: Primăria Municipiului Ploiești

Producător: Revolver

 

21 iunie 2015, București, Piața George Enescu, ora 20:00, alături de Orchestra Camerata Regală. Spectacolul va avea loc în cadrul Bucharest Music Film Festival.

Organizator: Centrul Cultural al Municipiului București. ARCUB

Producător: Revolver

 

Sponsor: Hotel Ambasador

Partener: ASIS Mapamond

Parteneri media: 1 Music Channel, TV City București, Cațavencii, 24 FUN, Bestmusic.ro, Maximum Rock, Metalhead.ro, 220.ro, getlokal.ro, orasulm.eu, urban.ro, Jurnal Rock, OOPS Media, Definite Rock

 

Până la următoarea întâlnire, melodiile Pasărea Rock pot fi ascultate aici:

Legenda (muzica și versurile Josef Kappl)

Praznic năprasnic (muzica Josef Kappl, versurile Florin Dumitrescu)

Pe Argeș în jos (muzica Josef Kappl, versurile Victor Cârcu)

Călușandra (muzica Josef Kappl, versurile Florin Dumitrescu)

Hora fără de hotar (muzica Josef Kappl, versurile Florin Dumitrescu)

 

Facebook BaniciuKapplLipan

Facebook Revolver

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.