Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pas cu Pas, mai aproape de un mediu de lucru mai puțin conflictual | lansare curs argumentare aplicata

0

Pas cu Pas, mai aproape de un mediu de lucru mai puțin conflictual și de profesioniști care poartă conversații mai sănătoase și mai convingătoare

Pentru prima dată în România sunt disponibile, pentru profesioniști și companii, ateliere de dezbateri și argumentare

Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR) a lansat DialogON – ateliere de argumentare aplicată și a deschis înscrierile pentru un atelier extensiv de argumentare – Pas cu Pas – care se va desfășura în luna noiembrie. Atelierul se axează pe formarea și antrenarea unor abilități utile atât pe plan profesional cât și personal, este dedicat profesioniștilor din orice domeniu și va explora modelul de argumentare SEXI, elemente de contraargumentare, feedback, construcția și simularea unui discurs, tehnici de brainstorming.

Așa cum vedem din e în ce mai des zilele acestea, ca să poți schimba ceva trebuie să îți faci vocea auzită, iar un dialog argumentat și civilizat poate face diferența între o ceartă și o dezbatere, între o negociere încheiată cu succes și o echipă dezbinată. Fie că lucrezi într-o echipă mică sau într-o corporație mare, fie că ești antreprenor sau freelancer, acest atelier te va ajuta să-ți formezi și antrenezi abilități pe care să le folosești pentru a dezamorsa situații și conversații tensionate cu colaboratori, angajatori sau colegi, sau pentru a purta conversații profesionale mai sănătoase și mai convingătoare, chiar și cu opinii în contradictoriu.

Structura cursului este modulară, cuprinde 4 sesiuni a câte 4 ore.

Printre super-puterile dobândite în cadrul atelierului se vor număra: capacitatea de a susține un punct de vedere într-un mod structurat și coerent, abilitatea de a-l prezenta în fața unui public și oportunitățile de relaționare cu alți profesioniști din diferite domenii de activitate.

Înscrierile se fac prin completarea formularului disponibil online: www.dialogon.ro/profesionisti/#openpascupas și prin achitarea costului de participare până la data de 25 octombrie.

„Atunci când am decis să ne extindem către segmentul de profesioniști am pornit de la două mari adevăruri care caracterizează mediul corporate. Primul este că în multe dintre marile companii cultura dialogului este puțin stimulată. Similar cu felul în care lucrurile se întâmplă la nivelul societății, dezbaterile sunt în mare parte asociate cu neînțelegeri și cu ceartă. Acest lucru nu doar că dă naștere la relații tensionate între membrii diverselor echipe și, deci, reduce productivitatea, dar și contribuie la menținerea unei abordări nesănătoase față de conversațiile dintre indivizi cu opinii diferite la nivel macro. Al doilea este faptul că există mulți angajați cărora le lipsește abilitatea de a își exprima argumentat și coerent un punct de vedere.”, Emanuel Beteringhe – președinte ARDOR și fondator DialogON.

DialogON – ateliere de argumentare aplicată este o antrepriză de training care a luat naștere pentru a oferi acces la instrumentele specifice metodei dezbaterilor academice și la beneficiile ei adulților profesioniști. Soluțiile de training construite au scopul de a oferi și celor din generațiile care nu a avut oportunitatea să practice dezbaterile academice în liceu posibilitatea să își antreneze gândirea critică, reactivitatea și abilitatea de a fi mai convingători. Beneficiind de experienţa vastă pe care ARDOR o are în livrarea de cursuri care dezvoltă abilități cu ajutorul tehnicilor specifice dezbaterilor, DialogON își propune să genereze o cultură a discuțiilor argumentate și constructive, care să-i aducă pe oameni împreună pentru realizarea unui scop comun.

Despre DialogON – ateliere de argumentare aplicată pentru profesioniști

DialogON oferă 4 soluții de training croite pentru ca orice echipă să își înzestreze membrii cu gândire critică, receptivitate și reactivitate pentru un mediu de lucru neconflictual, dar și pentru ca profesioniștii din orice domeniu să deprindă aceste abilități într-un context prietenos, dar totuși competitiv, care oferă și posibilitatea de relaționare.

Nucleul de traineri este alcătuit din profesioniști cu experiență de minim 10 ani de practică de dezbateri și argumentare. Sunt foști campioni naționali, finaliști de Campionat Mondial sau arbitri internaționali de dezbateri care sunt totodată formatori ce au la activ sute de ore de instruiri susținute pentru elevi, studenți, profesori și profesioniști.

Pentru atelierul Pas cu Pas Open traineri vor fi:

  • Emanuel Beteringhe: face dezbateri de 20 de ani, este absolvent with distinction al Masteratului Executiv în Education Management la King’s College Londra și președinte executiv al ARDOR. Are peste 10 ani de experiență în training profesionist atât în cadrul asociației (cursuri pentru profesori, elevi, studenți), cât și pentru mediul corporate, activând ca trainer asociat în cadrul uneia dintre companiile de top din domeniul training-ului și consultanței;

  • Nae Șovăială: face parte din mișcarea de debate din România de peste 10 ani. După 6 ani de parcurs competițional în care a făcut parte de 2 ori din Lotul Național de Dezbateri, a coordonat echipele de arbitri ale celor mai mari concursuri de dezbateri din Europa. În ultimii 3 ani parcursul său profesional a constat preponderent în activități de training în artele argumentării, retoricii și story-telling-ului. În cadrul acestora a format în jur de 2000 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 4 și 20 de ani, peste 200 de profesioniști și aproximativ 300 de cadre didactice. În plus el este momentan director de training în ARDOR.

Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR) este una dintre cele mai relevante organizații neguvernamentale din domeniul educației din România. ARDOR este o rețea de asociații regionale care lucrează cu mai mult de 250 de instituții de învățământ la nivel național și care face ca metoda să ajungă la aproximativ 30.000 de elevi beneficiari. Scopul său este de a răspândi în cât mai multe contexte educaționale instrumentul numit debate și valorile asociate acestui instrument (respect, toleranță, argumentare, coerență, gândire critică etc.). ARDOR are 20 ani de experiență în programe educaționale la nivel național: organizează cursuri de formare pentru cadre didactice și tineri, dezbateri publice, concursuri de dezbateri, realizează materiale educaționale pentru folosirea metodelor de educație deliberativă la clasă sau în diverse contexte educaționale, colaborează cu instituții de prestigiu precum Ministerul Educației Naționale, Consiliul Britanic, Departamentul pentru Relații Interetnice al Guvernului României, UNICEF.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.