Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Parteneriatul Rompetrol – Hospice, o nouă șansă pentru pacienți

0

Grupul Rompetrol, prin programul său naţional de responsabilitate socială – “Împreună pentru fiecare” a susţinut înființarea primului centru de stimulare multisenzoriala Snoezelen din București, ce acordă servicii de îngrijire paliativă pacienților cu boli amenințătoare de viață. Valoarea lucrărilor realizate cu sprijinul Rompetrol a fost de 100.000 RON.

“Oamenii, comunitățile au nevoi stringente, în creștere, iar implicarea Grupului Rompetrol izvorâște din nevoia de normalizare a societății în care trăim cu toții. Toate programele noastre de CSR și, acest proiect în mod special, ne aduc speranța că putem schimba lucrurile în bine. Continuăm să construim parteneriate cu autoritățile locale și alte grupuri co-interesate din comunitate, investim în sănătate și protecția mediului, tocmai pentru a sprijini societatea noastră”, declară Mihaela Ungar, Director Comunicare și Marketing al Grupului Rompetrol.

Proiectul implementat în perioada august – decembrie 2013 a presupus lucrări specializate de amenajare a 5 încăperi aferente centrului de stimulare multisenzorială – sală terapie, sală fizioterapie, grupuri sanitare adaptate persoanelor cu dizabilități, sală tratament.

Centrul funcționează în cadrul unității cu paturi construite de Fundație în sectorul 2, București și va avea ca beneficiari direcți cel putin 60 copii cu boli amenințătoare de viață în stadii avansate și dizabilități fizice severe.

“Serviciile medicale gratuite oferite de echipa Hospice, prin acest centru de stimulare, presupun evaluare medicală inițială și reevaluare periodică, control al simptomelor, manevre de nursing si kinetoterapie. În serviciile de stimulare multisenzorială vor fi implicați, ca beneficiari indirecți, aparținătorii pacienților care vor fi instruiți pentru a efectua exerciții de stimulare la domiciliu și vor participa la diversele etape ale terapiei – manevre de masaj, kinetoterapie, gimnastică adaptate specificului bolii și fiecărui pacient în parte. Anual, în cadrul centrului Snoezelen, vor fi organizate peste 300 de sesiuni de stimulare multisenzorială” – Alex Pădureanu, CEO Hospice Casa Speranței București.

HCS-foto 1

Parteneriatul Grupul Rompetrol – Hospice Casa Speranței a vizat unul din cele 16 proiecte de CSR, din domeniul sănătate și protecția mediului, selectat pentru implementare în 2013, dintr-un total de 218 aplicații primite pe website-ul programului Împreună pentru fiecare. În București alte două proiecte de sănătate sunt în curs de finalizare, în cadrul Spitalului Victor Babeș – înființarea primului centru de servicii integrate medico-psihologice pentru pacienții cu HIV SIDA din România și în cadrul Institutului Fundeni – dotarea secției de onco-pediatrie (un proiect al asociației PAVEL).

Rompetrol este alături de Hospice și în alte proiecte de fundraising sau donații – din 2010, în stațiile Rompetrol din București și Brașov sunt amplasate cutii unde clienții pot contribui cu bani și sprijini activitatea Hospice. De asemenea în 2013 – a fost reabilitat cu sprijinul Rompetrol un centru secundar de îngrijire paliativă din București, iar în 2012 peste 50 de angajați ai companiei au participat la maratonul caritabil „1000 Balkan Charity Challenge” pentru a strânge fonduri și a susține cauza fundației.

Despre “Împreună pentru fiecare”:

Programul de responsabilitate socială început în 2009 este destinat dezvoltării şi implicării comunităţilor locale prin  iniţierea, susţinerea şi derularea de proiecte din domeniul sănătăţii şi al protecţiei mediului. De la debutul “Împreună pentru fiecare”, în perioada 2009 – 2013, compania a alocat pentru dezvoltarea a 86 de proiecte peste 1.250.000 USD, în toate regiunile ţării, pentru beneficiul direct al 300.000 de persoane.

HOSPICE Casa Speranţei (www.hospice.ro) este cea mai mare organizaţie medicală non-profit din România care asigură gratuit servicii de îngrijire paliativă pentru copii şi adulţi cu boli incurabile în Bucureşti, Braşov, Făgăraş şi Zărneşti.

Îngrijirea paliativă este îngrijirea menită să amelioreze calitatea vieţii pacienţilor şi familiilor acestora, atunci cand se confruntă cu probleme asociate bolilor ameninţătoare de viaţă, prin prevenirea şi înlăturarea suferinţei, prin identificarea precoce, evaluarea şi tratamentul durerii şi al altor probleme de natură fizică, socială, psiho-emoţională şi spirituală. (după Definiţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 2002)

HOSPICE asigură gratuit, de 20 ani, servicii de îngrijire paliativă pentru copii şi adulţi cu boli incurabile şi a fost desemnată ca fiind centru de excelenţă pentru Europa de Sud-Est.

 HCS-foto 4

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.