Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Parteneriatul IKEA Romania cu SOS Satele Copiilor continua cu rezultate foarte bune

0

Anul trecut, magazinul IKEA a lansat Angajamentul IKEA România faţă de Comunitate cu scopul de a identifica proiecte care să susţină protecţia drepturilor copilului şi educaţia. Cu ocazia aceasta, compania a lansat un concurs de proiecte sociale, al cărui câştigător a fost ONG-ul SOS Satele Copiilor România cu proiectul Oportunităţi egale pentru copii vulnerabili – ”Educaţie şi grijă, o şansă pentru o viaţă mai bună”. Magazinul IKEA s-a implicat în susţinerea financiară a proiectului câştigător cu suma de 30.000 de euro.

Parteneriat IKEA Romania_SOS Satele Copiilor_ Semestrul 2 (2)Scopul proiectului a fost să ofere cele mai bune oportunităţi de dezvoltare copiilor cu vârste până în 18 ani, din jurul Bucureştiului, prin îngrijire socială şi suport educativ.

În semestrul I, septembrie-decembrie 2012, toți cei 330 de copii beneficiari ai proiectului au rămas alături de părinții lor și 50% dintre familii și-au îmbunătățit condițiile de trai.

În semestrul II, respectiv în perioada ianuarie-aprilie, 346 de copii din 83 familii au primit ajutorul celor de la SOS Satele Copiilor România. Parte dintre aceștia sunt aceiași din primul semestru, în timp ce 72 de copii din 18 familii sunt noi beneficiari ai proiectului.

Câteva din rezultatele obținute împreună cu SOS Satele Copiilor în semestrul II sunt:

 • Toți cei 346 de copiii înscrişi în program au rămas alături de părinţii lor, prevenindu-se separarea de familie
 • Toţi copiii sprijiniţi în perioada raportată sunt înscrişi în evidenţele unui medic de familie
 • 100 de copii au participat la activităţi socio-educaţionale şi de timp liber desfăşurate în proiect
 • 90% dintre părinţi au avut acces la servicii medicale şi controale periodice
 • Participând la activităţile organizate în program, 48% dintre părinţi au înregistrat progrese în aceea ce privește abilităţile parentale
 • Echipa proiectului monitorizează şi consiliază în continuare părinţii, în vederea angajării, dar şi a menţinerii locului de muncă actual
 • Toate familiile care fac parte din program au primit consiliere socială, psihologică şi ajutor material
 • În urma sprijinului oferit, 76% dintre familiile asistate şi-au  îmbunătăţit condiţiile de locuit
 • 10 familii cu 52 de copii au atins obiectivele proiectului, de a depăși situațiile de risc în care se aflau și de a se auto-susține prin forțe proprii.

Principalele activităţi socio-educaționale desfăşurate în cadrul proiectului, în semestrul II:

 • Parteneriat IKEA Romania_SOS Satele Copiilor_ Semestrul 2 (1)

  În luna martie, voluntarii IKEA România s-au implicat în organizarea unor ateliere de confecţionare mărţişoare pentru copiii din program

 • În aprilie, un grup de 15 copii a participat la expoziţia interactivă Fabuloasa lume a banilor, organizată de Muzeul Naţional de Istorie. Copiii s-au  întâlnit cu “vulturul falimentului”, cu “rechinul creditelor”, au căutat comori, au aflat de unde vin banii şi cum e să fii un om mare
 • La sfârşitul lunii aprilie, un alt grup de 15 copii şi 5 părinţi a participat la proiectul Clasic e Fantastic un amplu proiect educațional care facilitează accesul copiilor și tinerilor la educația muzicală clasică.

 

Planurile pentru perioada următoare includ dezvoltarea colaborării cu autorităţile locale din Buftea, județul Ilfov, identificarea de noi familii sau comunități în situaţie de risc şi continuarea acordării de servicii de sprijin pentru copiii asistaţi.

Susţinerea acestui proiect reprezintă pentru compania IKEA doar începutul Angajamentului IKEA România faţă de Comunitate. Cu grijă pentru oameni şi mediu, compania va dedica resurse pentru a oferi suport comunităţii din care face parte şi pe viitor.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.