Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Parteneriat intre UniCredit Tiriac Bank si Scoala Mamelor

0

UniCredit Tiriac Bank si Fundatia Pretuieste Viata, prin intermediul programului Scoala Mamelor – fondat de catre Andreea Marin Banica -va anunta incheierea unui parteneriat pentru sprijinirea mamelor din Romania care se confrunta cu dificultati si implicit a familiilor lor.

Ne propunem sa le intindem mamelor o mana de ajutor inca din momentul nasterii copilului, dar si sa fim o ancora pentru perioadele de incercari de ordin financiar, psihologic sau cotidian prin care acestea pot trece, cu precadere in primii ani de viata ai copilului. Iata, pe scurt, ce vom face in sprijinul mamelor:

  • Lansam (astazi, 20 iunie) pe site-ulwww.scoalamamelor.ro, la sectiunea „Dezvolta-te profesional”, butonul „Educatie financiara. Primii pasi”. E de ajuns sa dai click pe acest buton si in fata ta vei vedea o multitudine de informatii care te ajuta sa-ti ordonezi bugetul personal, sa intelegi cum trebuie sa-ti faci planul pe termen scurt sau lung, ce inseamna o disciplina financiara incepand inca din viata de familie, cum sa intelegi termenii bancari de baza si ce trebuie sa stii atunci cand alegi sa lucrezi cu o banca, care-ti sunt drepturile, multe alte informatii utile.

 

  • Incurajam donatiile pentru proiectul national Scoala Mamelor, care s-a dovedit a fi foarte util si nu poate continua decat prin sustinere din partea societatii, catre care se siindreapta serviciile sale gratuite. In cateva zile, orice persoana care utilizeaza un bancomat sau multifunctional bancar non-stopUniCredit Tiriac Bank aflate acum in tara, poate ajuta cu un simplu gest, dupa ce isi termina propriile operatiuni la bancomat, astfel: prin simpla selectare a optiunii„Doneaza pentru Scoala Mamelor” pe ecranul aparatului, in momentul afisarii operatiunilor posibile, poti alege orice suma doresti pentru a o dona catre Scoala Mamelor, in schimbul careia va primi o chitanta doveditoare.Orice efort, cat de mic, este util si va multumim anticipat pentru gest!Fondurile astfel colectate vor fi utilizate pentru sustinerea programului national Scoala Mamelor, care ofera servicii gratuite si ajuta in prezent sute de mii de romance din tara si peste alte 100 de teritorii ale lumii, precum si familiile acestora si cazuri sociale grave.
  • Parteneriatul Unicredit – Scoala Mamelor sustine produsul bancar inedit prin intermediul caruia puteti pune umarul la crearea de saloane mama – copil in maternitatile din Romania: cardul UNICEF – UniCredit. Prin dotarea si mobilarea maternitatilor care vor fi sustinute si prin instruirea personalului medical, acestea vor putea sa intre in Initiativa Spital Prieten al Copilului si sa devina centre de promovare a alaptarii.Mecanismul cardului este foarte simplu: UniCredit Tiriac Bank doneaza din veniturile bancii suma ce reprezinta 1% din valoarea fiecarei tranzactii efectuate cu cardul de afinitate UNICEF la comercianti, fara niciun cost suplimentar pentru posesori. Posesorii cardurilor vor sti exact ce suma a fost oferita prin donatii in numele lor catre UNICEF, pentru ca vor primi informatii actualizate lunar din partea bancii. In plus, 50% din taxa anuala de administrare a pachetului UNICEF va fi de asemenea transferata catre UNICEF de catre banca.

Andreea Marin Banica:„Sunt onorata de asocierea cu Unicredit Bank Tiriac. Asta arata ca o idee ce parea naiva la inceput, inspirata mie de schimbarile din viata mea dupa nasterea fetitei mele, a prins contur si merita acum atentia marilor companii internationale. Scoala Mamelor a devenit un sprijin real pentru mame in Romania si un brand, dezvoltandu-se natural, pentru ca echipa noastra a pus mult suflet in dezvoltarea programului. Sincer, nici nu am banuit unde vom ajunge atunci cand eram la primii pasi.”

„Realizarea acestuiparteneriat ne aduce o mare bucurie, pentru ca putem sustine o cauza atat de importanta. Dorim astfel sa venim in sprijinul mamelor si al familiilor din Romania care se confrunta cu dificultati ce pot avea consecinte graveatat in plan personal, cat si social, pe un termen indelungat. UniCredit Tiriac Bank are o lunga traditie si experienta in domeniul responsabilitatii sociale, este parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea, iar prin acest proiect dorim sa demonstram inca o data acest lucru”, a spus Anca Nuta, director Identitate si Comunicare UniCredit Tiriac Bank.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.