Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Parking Spotter câștigă competiția Changeneers și premiul de 10.000 de euro

0

Pe 18 aprilie, a avut loc finala competiției Changeneers organizate de Impact Hub Bucharest și Samsung România și desfășurate anul acesta sub conceptul de Tech Game Changers. Din cele 47 de startup-uri înscrise, 12 au ajuns în finală, iar Parking Spotter a reușit să convingă juriul și să câștige finanțarea de 10.000 de euro.

Parking Spotter este o soluție inovativă care ajută șoferii să găsească cel mai apropiat loc de parcare prin analiza automată a imaginilor furnizate de camerele video. Parking Spotter este o platformă software ce analizează datele furnizate de camerele pentru supraveghere video amplasate în parcări pentru a transmite informații despre starea locurilor de parcare atât șoferilor, cât și administratorilor unor astfel de locații. Astfel, atunci când un șofer intră într-o parcare în care este instalată soluția Parking Spotter, va primi prin intermediul aplicației mobile informații legate de locurile de parcare libere aflate în proximitatea utilizatorului.

Startup-urile care au susținut pitch-uri în finală sunt:

  Hero – o aplicație care face procesul de donare mai prietenos construind o comunitate de donatori de sânge

  Arttachment – o aplicație pentru părinți care sprijină atașamentul dintre copil și părinte și care îi ajută pe părinți să devină mai încrezători în abilitățile lor

  eMedi – aduce toate întrebările despre BAC pe o singură platformă și propune un mod diferit de învățare față de clasicul citit

  I’m fine – își propune să ajute adulții depresivi prin intermediul unei aplicații, cu cele mai noi tehnologii: AI, un bot de discuție și Big Data

  Parentool – o aplicație mobilă care oferă părinților cu ajutorul AI și psihologiei, o experiență personalizată, în funcție de etapa în care atât ei, cât și copilul lor se află

  Prepi – soluția pentru toți elevii din România care vor să ia examenul de bacalaureat.  Proiectul implică o serie de algoritmi proprii și servicii software combinate cu scopul de a realiza o platformă online care să ajute elevul să se pregătească inteligent pentru examenul la Matematică

  Auttie App – singura aplicație adresată copiilor cu dificultăți de învățare, ce extinde terapia specializată

  XVision – o aplicație de analiză a radiografiilor care folosește inteligența artificială pentru a genera interpretări precise. XVision este o aplicație web gândită ca un asistent pentru radiologi

  VASK – primul sistem de purificare a aerului pentru vehicule. Produsul este amplasat pe partea din față sau pe partea superioară a vehiculului. În timp ce mașina se rotește, aerul poluat intră în filtru, apoi aerul curat este eliberat înapoi în atmosferă

  Nummo – o aplicație de logopedie interactivă care ajută copiii cu implant cohlear sau care au diverse dizabilități de auz să își îmbunătățească auzul de oriunde

Juriul competiției celor mai bune startup-uri care aduc impact pozitiv prin tehnologie a fost format din: Livia Fericean (Corporate Citizenship & Public Affairs Manager South-Eastern Europe, Samsung), Daniel Matei (Business Development Manager Impact Hub Bucharest), Vlad Panait (Founder Sparking Capital), Marius Popa (Cofondator Medicai) și Victor Kapra (Consultant online).

Criteriile de care au ținut cont membrii juriului în desemnarea câștigătorului au fost: potențialul startup-ului, fezabilitatea, scalabilitatea, piața, nevoia pe care o acoperă, competiția existentă.

Pe lângă competiția de pitch-uri, 18 aprilie a marcat și lansarea unei noi secțiuni a platformei Changeneers, cea dedicată comunității de startup-uri tech: www.changeneers.ro/comunitate.

Impact Hub Bucharest și Samsung România își propun să faciliteze mai buna conectare a antreprenorilor din România și construirea unei rețele ample și complexe, cu startup-uri care folosesc tehnologia pentru a aduce o schimbare în bine în țară. Pe lângă înțelegerea statusului ecosistemului, această nouă secțiune reprezintă și o metodă de conectare și promovare a antreprenorilor din industrie și este un pas în direcția construirii celei mai ample platforme pentru startup-uri tech cu impact.

Înscrierea în comunitate este gratuită, se face prin completarea formularului de pe site și necesită aprobarea organizatorilor.

Competiția Changeneers este una dedicată startup-urilor care aduc un plus valoare comunității. Prin participarea la competiție, reușim să creăm medii care vor rezolva probleme cu care se confruntă societatea. Changeneers îți dă posibilitatea să intri într-o comunitate prin care își poți dezvolta ideea” a declarat Mihai Gheorghe, Product Manager Parking Spotter.

Suntem bucuroși să susținem și să inspirăm progresul uman, prin idei și proiecte inovatoare care contribuie la dezvoltarea comunității și a societății, în ansamblul său. Tocmai de aceea Samsung are toată admirația pentru “game tech changers”, pentru ca ei sunt cei care vor schimba alături de noi comunitatea noastră, găsind soluții pentru provocările cotidiene. Aș vrea să transmit felicitări tuturor participanților, au muncit foarte mult la proiectele lor și sunt convinsă că îi vom reîntâlni curând întrucât Changeneers nu este doar un concurs de idei, ci este o adevărată comunitate. Aici, participanții își pot testa ideile, folosind chiar echipamente Samsung în cadrul Makerspace, pot participa la „meet-ups”, pot face schimb de experiență cu alți antreprenori, fiind astfel ghidați și ajutați să găsească cea mai bună variantă pentru a lansa pe piață produsul tech”, a declarat Livia Fericean, Corporate Citizenship & Public Affairs Manager South-Eastern Europe, Samsung

Changeneers este una dintre direcțiile prin care susținem inovația și atragem atenția asupra nevoii de responsabilitate și asupra impactului pozitiv pe care îl poate avea tehnologia. Suntem deja la a doua ediție a competiției, iar proiectul crește frumos și ne bucurăm să avem alături parteneri cu aceeași motivație. Îi felicităm pe toți participanții, pe câștigători și pe toți inginerii schimbării care nu acceptă lucrurile așa cum sunt.” a declarat Oana Craioveanu, CEO și Co-fondator Impact Hub Bucharest.

Despre Changeneers

Changeneers este un program complex, dezvoltat de Impact Hub Bucharest și Samsung Romania, care conectează pasionații de tehnologie și provocările sociale cu care ne confruntăm, prin trei tipuri de oportunități: makerspace, comunitate și competiție. În 2019, Changeneers a câștigat locul 1 la categoria Digital Innovation la Romanian CSR Awards.

Prin makerspace, dezvoltatorii de soluții mobile pot testa și valida cu potențiali clienți produsul sau serviciul pe care îl creează, folosind gratuit echipamente Samsung la Impact Hub Bucharest. Componenta de comunitate adresează nevoia de networking, de a descoperi provocări cu care se confruntă diverse organizații sau de a avea acces la informații de calitate legate de tehnologiile folosite în diverse industrii. Competiția oferă recunoaștere și susține antreprenorii care folosesc tehnologii mobile pentru a crea o schimbare pozitivă.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor purtabile, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie, a sistemelor LSI, a fonderiei și a soluțiilor LED. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la  http://news.samsung.com.

Despre Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente.

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.