Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pariul Romaniei: exporturi si productie industriala!

0

Analiştii prevăd şanse de revenire economică a României în 2010! Pentru ca acest lucru să se intample, trebuie să existe măsuri fiscale pentru susţinearea unor sectoare precum cel industrial sau agricol, cred analiştii. Dacă toate lucrurile merg în direcţie bună anul 2010 ar putea marca revenirea pe plus a economiei româneşti. Am citit câteva informaţii despre acest subiect pe ziarero.realitatea.net.

fabrica“Productia industriala si exporturile vor reprezenta principalul motor de crestere. Comenzile revin pentru produsele fabricate in Romania, in principal pe segmentul auto: masini, echipamente, componente. Un al doilea motor este agricultura. In functie de evolutia vremii, cresterea economica bazata pe productia agricola poate depasi 0,5% din PIB, prognozata pentru 2010. Pe de alta parte, sectoarele de retail, constructii, transporturi vor fi in continuare gripate”, ne-a declarat Cristian Ionescu, country manager Coface Romania. In consecinta, bancherii spun ca solutia pentru revenirea economica este indentificarea domeniilor pe care Romania le poate valorifica multa vreme de acum inainte. “Pare o misiune imposibila sa ne incadram intr-un deficit bugetar strans, de 5,9% din PIB. Suntem in fata unor masuri dureroase. Vom avea o bruma de resurse, care vor trebui indreptate spre 3-5 sectoare sau industrii. Daca vrem sa facem fata crizei, este esential sa ne axam pe sectoare cu potential, precum agricultura, infrastructura, energia”, considera Lucian Anghel, economistul-sef al Bancii Comerciale Romane.”

Pentru mai multe informaţii te rugăm să accesezi acest link.

(foto Florin Ghinda, 2009)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.