Pariul Romaniei: exporturi si productie industriala!

0

Analiştii prevăd şanse de revenire economică a României în 2010! Pentru ca acest lucru să se intample, trebuie să existe măsuri fiscale pentru susţinearea unor sectoare precum cel industrial sau agricol, cred analiştii. Dacă toate lucrurile merg în direcţie bună anul 2010 ar putea marca revenirea pe plus a economiei româneşti. Am citit câteva informaţii despre acest subiect pe ziarero.realitatea.net.

fabrica“Productia industriala si exporturile vor reprezenta principalul motor de crestere. Comenzile revin pentru produsele fabricate in Romania, in principal pe segmentul auto: masini, echipamente, componente. Un al doilea motor este agricultura. In functie de evolutia vremii, cresterea economica bazata pe productia agricola poate depasi 0,5% din PIB, prognozata pentru 2010. Pe de alta parte, sectoarele de retail, constructii, transporturi vor fi in continuare gripate”, ne-a declarat Cristian Ionescu, country manager Coface Romania. In consecinta, bancherii spun ca solutia pentru revenirea economica este indentificarea domeniilor pe care Romania le poate valorifica multa vreme de acum inainte. “Pare o misiune imposibila sa ne incadram intr-un deficit bugetar strans, de 5,9% din PIB. Suntem in fata unor masuri dureroase. Vom avea o bruma de resurse, care vor trebui indreptate spre 3-5 sectoare sau industrii. Daca vrem sa facem fata crizei, este esential sa ne axam pe sectoare cu potential, precum agricultura, infrastructura, energia”, considera Lucian Anghel, economistul-sef al Bancii Comerciale Romane.”

Pentru mai multe informaţii te rugăm să accesezi acest link.

(foto Florin Ghinda, 2009)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează