Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Părinţii copiilor cu autism înaintează Primului Ministru o petiţie prin care cer statului să susţină persoanele cu autism

0

Joi, 15 noiembrie, ora 11:00, reprezentanții Federaţiei pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist depun petiția „Cerem statului să susțină persoanele cu autism, pentru a deveni adulți independenți și activi în societate” însoțită de aproape 3.000 de semnături ale susținătorilor, la cabinetul Primului Ministru, Victor Ponta și solicita și o întâlnire cu acesta.

Petiția și copii ale semnăturilor vor fi depuse în aceeași zi la Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Ministerul Sănătății și Ministerul Finanțelor Publice.

Petiția și cererile ei pot fi găsite online la adresa: http://www.petitieonline.ro/petitie/33120138

 

Incidenţa tulburărilor din spectrul autismului a crescut in mod alarmant. Conform statisticilor internaţionale, 1 din 100 de copii este afectat. Autismul este o tulburare neurobiologică severă, care afectează comunicarea, relaţionarea şi integrarea senzorială a individului. Fără intervenţie, riscul este ca acea persoană să rămână izolată toată viaţa şi dependentă de sprijinul altei persoane.

Solicităm Primului Ministru și  reprezentanţilor administraţiei publice centrale să se implice activ în sprijinul persoanelor cu autism. Fondurile pe care le –ar folosi  România pentru asistarea socială a unei persoane cu autism de-a lungul vieții, prin plata unui asistent/însoțitor personal și apoi a unui personal plătit într-un centru special pentru adulți cu handicap  sunt mult mai mari decât cele care ar fi folosite în primii săi ani de viață pentru servicii specializate. Prin susținerea serviciilor de intervenție, coordonate de psihopedagogi specializați, autoritățile ajută copilul cu autism să devină un adult independent, să aibă un loc de muncă, deci îl ajută sa devină  contribuabil, nu asistat” a declarat Andreea Sorescu, părinte de copil cu autism, Președinte al F.E.D.R.A.

Această petiție este inițiată cu sprijinul Știrilor Kanal D în cadrul campaniei sociale “Ajută un copil cu autism să meargă la școală!”.

—-

Despre FEDRA

Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist este prima federaţie de acest tip din România, care are ca membri în principal organizaţii de părinţi şi se doreşte a fi o voce puternică şi unitară a organizaţiilor de profil din România, având ca scop crearea şi păstrarea unui mediu adecvat pentru stimularea şi sprijinirea persoanelor cu TSA. Organizațiile membre FEDRA sunt: ANCAAR Craiova, ANCAAR Iaşi, Autism Baia Mare, Autism Europa Bistrița, Autism Transilvania, ASPA Suceava, Centrul Terapeutic Marea Neagră, Copiii de Cristal Brașov, Dincolo de Autism, Help Malin, Învingem Autismul, Romanian Angel Appeal și Univers Plus Piatra Neamţ.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.