Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Pâine şi mâine”, World Vision lansează un apel împotriva sărăciei şi a abandonului şcolar

0

World Vision România lansează programul „Pâine şi Mâine”, menit să asigure unui număr de 2.500 de copii, din zonele defavorizate, o masă caldă în fiecare zi şi sprijin pentru realizarea temelor. Astfel, programul urmărește în egală măsură asigurarea nutriției necesare pentru dezvoltarea copiilor și diminuarea ratei abandonului şcolar în satele sărace din judeţele Vaslui, Dolj şi Vâlcea.

Echipa World Vision România a pregătit, prin parteneriate la nivel local, condițiile pentru livrarea hranei și asigurarea suportului şcolar în cadrul unităţilor de învăţământ.

002 Paine si Maine

„Trebuie să spargem cercul vicios al lipsei de viitor prin lipsa de educaţie şi să tratăm direct sursa problemelor. Nu ne putem permite ca, din cauza sărăciei de azi, copiii care vor asigura pâinea de mâine a generațiilor viitoare să rateze șansa să se dezvolte normal și să-și câștige traiul cu demnitate. Copiii nu ajung la şcoală pentru că sunt flămânzi, nu au cele necesare şi nu are cine să îi susţină în demersul educaţional. Devin astfel adulţi fără pregătire, cu şanse de angajare reduse, care îşi formează familii cu aceleaşi probleme, generaţie după generaţie”, spune Daniela Buzducea, director executiv World Vision România.

În cei 25 de ani de activitate, World Vision a radiografiat permanent starea comunităţilor sărace din zona rurală, studiile realizate arătând că este necesară abordarea din mai multe unghiuri, simultan, a problemei sărăciei.

„Intervenţia în comunitate şi în familiile sărace este dificilă, se izbeşte uneori de situaţii greu de imaginat iar copiii sunt principalele victime. De aceea, în paralel cu proiectele de dezvoltare economică și transformare a comunităţii, trebuie să ţintim la aducerea copiilor la şcoală, asigurându-ne că ajutorul ajunge direct la ei, în forma de care au nevoie. Nu mai avem timp de pierdut”, adaugă Daniela Buzducea.

Fundaţia lansează astăzi un apel pentru toţi cei care cred în puterea educaţiei și care vor să contribuie la , asigurarea hranei copiilor din satele sărace. Astfel, organizația oferă doritorilor mai multe căi pentru implicarea financiară:

Donatii directe pe pagina www.painesimaine.ro
2 Euro prin SMS cu textul PAINE la 8844

Direcționarea a 2% din impozitul pe venit până pe 25 mai 2016

Sponsorizări

Tocmai pentru a atrage atenția asupra efectului sărăciei în viața copiilor și mai ales pentru a sublinia legătura cu abandonul școlar, campania pentru programul”PÂINE și MÂINE” se va desfășura sub sloganul „Unii copii mănâncă doar litere”. Toate informațiile privind programul de masă caldă se găsesc pe site-ul dedicat www.painesimaine.ro
World Vision desfășoară în continuare şi alte proiecte de regenerare rurală, pentru a asigura intervenţia şi la nivelul familiilor şi comunităţilor, prin programe de educaţie şi pregătire profesională pentru adulţi, livrează bazele pentru revalorificarea meseriilor tradiţionale sau pentru iniţierea de mici afaceri sustenabile, derulează proiecte de educaţie pentru sănătate şi igienă, hrănirea corectă a copiilor sau refacerea unităţilor de învăţământ şi de asistenţă medicală.

Despre World Vision România

World Vision România este o fundație creştină care desfaşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy punând în centrul activităţii sale bunăstarea copilului. Fundația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspirată de valorile creştine, fundaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen.
World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. În 25 de ani de prezenţă în România, fundaţia a ajutat peste 500.000 de copii şi adulţi, în 400 de comunităţi din 8 judeţe.

World Vision România crede în dreptul la şanse egale pentru copiii de la sate şi de la oraş şi de aceea în comunităţile rurale unde este prezentă desfăşoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung cu focus pe educaţie şi reducera abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic şi creştin. Copiilor li se facilitează astfel accesul la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunităţii în care trăiesc. Proiectele sale se concentrează pe transformarea comunităţilor şi a membrilor acestora, pentru a realiza o viaţa implinită pentru fiecare copil.
www.worldvision.ro,

http://www.facebook.com/WorldVisionRomania,
http://blog.worldvision.ro/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.